Kuru ielikt valdnieka tronī?

„Dzirdētais” (Šamati), 225. raksts: Nav iespējams pacelt sevi virs savas vides. Tāpēc cilvēkam ir jāsaņem no tuvāko apkārtnes. Nav viņam cita padoma, izņemot vienu – iet Toras un lielu pūliņu ceļu. Tāpēc, ja cilvēks izvēlas sev labu sabiedrību, viņš iegūst laiku un ietaupa pūles, par cik tiecas savas sabiedrības pēdās.

Tas ir cilvēka varā: vai nu viņš nodod sevi sabiedrības varā, vai arī viņā valda Daba, Radītājs. Viens no diviem.

Kāpēc es tieku dēvēts par cilvēku, ja izvēlos sabiedrības varu? Tieši tāpēc, ka tā ir mana izvēle, kuru es izdaru par spīti visiem šķēršļiem, par spīti iekšējai pretestībai, problēmām un nelaimēm. Es pats nosaku, kas manī valdīs.

Tādējādi es izvēlos tikai spēku, kas manī darbosies, turpretī virs tā man vairs nav varas. Vai arī mani virza Radītājs, individuālais spēks vai laba  sabiedrība, integrālais spēks, aiz kura atkal jau atrodas Viņš. Pēc tam integrālais spēks kļūs par parcufa galvu, kuru mēs atveidojām zīmējumā „mašīnas” veidā.

Īstenībā cilvēks neko nerealizē, izņemot šo izvēli. Ja viņš izvēlas pareizi – uz viņu iedarbojas grupa, ja izvēlas nepareizi – pār viņu valda „ķermenis”, tas ir, tiešs Radītāja diktāts. Tā vai citādi, visā darbojas Radītājs – vai tas būtu caur sabiedrību, vai personīgi.

No nodarbības par tēmu „Sagatavošanās kongresam Sanktpēterburgā, 4. nodarbība”, 07.07.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: