Noskaidrot augstāko gribu

Taču, ja tas nav tam ar nolūku uzglūnējis, bet Dievs viņa rokai tā licis gadīties, tad Es noteikšu tev vietu, kur tas var bēgt. (Tora, „Iziešana”, „Mišpatim”, 21:13)

Tajos senajos laikos, par kuriem vēstīts Torā, bija sešas apmetnes, kurās slēpās no soda tie, kuri it kā nejauši nodarīja miesas bojājumus citiem cilvēkiem.

Kāpēc viņiem vajadzēja kaut kur bēgt, ņemot verā, ka augstākā tiesa deva viņiem sava veida aizsardzības apliecību, kas vēsta: „Es noslepkavoju cilvēku, taču ne ar ļaunu nolūku!”, – un visiem tas bija zināms. Kas dzīsies viņiem pakaļ, ja tas ir ierakstīts likumā, kuru visi ir pieņēmuši?

Kas tādā gadījumā ir viņu sods? – Tas, ka tagad viņi dzīvo nevis brīvībā starp visiem, bet nonāk cilvēku vidē, kuri nodarbojas ar personīgo labošanos.

Kāpēc Radītājs viņus vada tā, ka caur viņiem soda citus cilvēkus? Kāpēc, pieņemsim, es pats to nevēloties, nodarīju kaitējumu savam tuvākajam vai nodarīju netīšu slepkavību: mierīgi braucu ar mašīnu un piepeši iebraucu kaimiņa zālājā? Kas ievadīja to manā programmā?

Mums ir saprotams, ka to visu dara Radītājs. Toras likumu krājumā ir vesela sadaļa, kas klāsta par to, kā Radītājs caur cilvēku, bez viņa apzinātas piekrišanas, veic savas personīgās darbības attiecībā pret trešo personu.

Tāpēc, kādas šeit var būt izskatīšanas, ja visiem sabiedrībā ir saprotams, no kurienes tas nāk. Vai arī gluži otrādi, šīs izskatīšanas paredzētas, lai noskaidrotu patiesību. Taču, kā noskaidrot, ka to esi izdarījis ne tu, bet Radītājs caur tevi? Kāda Augstākā tiesa to var izdarīt? Kādā līmenī ir jāatrodas tiesnesim, lai noteiktu, ka šī ir Radītāja darbība?

Jautājums: Patiešām, kurš noteiks, ka manas rīcības bija Radītāja darbības?

Atbilde: To mēs pakāpeniski arī noskaidrosim.

Lieta tā, ka melot arī nedrīkst. Cilvēkam sevi ir jāizzina un jāsaprot, vai viņš kaut kādā veidā attiecas uz citu cilvēku, vai starp viņiem ir kādas garīgās savstarpējās attiecības. Ja nē, tad nav saprotams, kāpēc viņi atrodas vienā sistēmā? Turpretī, ja starp viņiem ir zināmas savstarpējās garīgās saites, tad kādā veidā viņš tādā gadījumā var izlabot šo kontaktu?

Replika: Sanāk, ka cilvēks, kurš izdarījis netīšu slepkavību un kurš pats devies uz apmetni, atrodas ļoti augstā apziņas līmenī…

Atbilde: Viņu neviens netiesā un neviens nepiespriež viņam izraidīšanu apmetnē, kur katru rītu viņam jāatzīmējas policijas iecirknī. Tas nepastāv! Viņš pats redz, ka turp viņu nosūta augstākā griba un viņš dodas uz šo vietu, lai noskaidrotu šo augstāko gribu. Tad, kad pagājis noteikts laiks, kad augstākā sistēma, ar kuru viņš ir savstarpēji saistīts, pabeidz savu darbu, viņš jau var atgriezties atpakaļ.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 11.03.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed