Palūkoties uz sevi no Radītāja līmeņa

Kabala ir augstākā garīgā psiholoģija. Katrai cilvēka kustībai, katram viņa nolūkam, vēlmei, rīcībai tā piešķir dimensiju. Tieši tas pietrūkst mūsu pasaulīgajai psiholoģijai, kas runā par daudzām lietām, taču tas viss paliek gaisā karājoties.

Nav iespējams izmērīt, sataustīt, precīzi pierakstīt (cilvēks taču ir kā dators), graduēt visas mūsu vēlmes, nolūkus un savstarpējās mijiedarbības, tāpēc ka attiecībā uz šo mums jāatrodas pakāpi augstāk, jāpaceļas no mūsu šodienas līmeņa uz mūs radījušā līmeni, proti, Radītāja līmeni.

Atbilstoši līdzībai ar Radītāju, mēs sākam uz sevi raudzīties jau no Viņa līmeņa. Tad mēs varam mērīt sevi, mūsu jūtas, gluži kā nolaižot taustekli katrā vēlmē, katrā īpašībā, nolūkā, virzienā utml. Mums rodas iespēja ne vien tos mērīt, bet arī pierakstīt, nodot tālāk, apmainīties, salīdzināt, savstarpēji savienoties, proti, rodas vesela komutācijas sistēma.

Taču to visu ir iespējams noteikt tikai no augstākās pakāpes, citādā veidā – nē. Tāpat kā patlaban mēs atrodamies pakāpi augstāk salīdzinājumā ar visiem mehānismiem, kurus radām: mehāniskie un citi.

Attiecībā uz filozofiju var sacīt, ka tie ir cilvēku prātojumi par augstāko pakāpi, raugoties no mūsu materiālā līmeņa un tāpēc tie nav pamatoti. Turpretī šeit tu pacelies augšup un runā par to, kas atrodas zemāk par tevi. Tas ir, izpaužas sakņu attieksme pret zariem, nevis zari spriež par saknēm, par kurām neko nezina.

No TV raidījuma „Grāmatu Grāmatas noslēpumi”, 11.03.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: