Nespried pēc lappušu daudzuma

Visas kabalas grāmatas tiek dēvētas par Toras grāmatām, tāpēc ka tās uzrakstītas, vadoties no garīgās izzināšanas, kuru sasnieguši cilvēki, kas atrodas aiz robežas, kas atdala no mums garīgo pasauli. Viņi šīs grāmatas ir sarakstījuši. Vienīgais, kas tev ir vajadzīgs – rast no šīm grāmatām tajās esošo brīnumaino spēku.

„Brīnumlīdzeklis” nozīmē, ka visas tavas īpašības, kas patlaban tev ir, viss tavs intelekts un jutība, enerģija, apķērība – visas tavas cilvēciskās īpašības pilnīgi neattiecas uz garīgo izzināšanu un ne ar ko tev nepalīdzēs. Tu vari būt visgudrākais vai visdumjākais, tas nav svarīgi. Tu vari sēdēt pie šīm grāmatām kā „zābaks”, nesaprotot nevienu vārdu un pat nezināt valodu, kurā šīs grāmatas uzrakstītas – tam nav nozīmes un tas neatšķiras no tā, ja tu būtu iezubrījis no galvas visu grāmatu.

Palīdzēs tikai viens – izmantot šo grāmatu kā brīnumlīdzekli. Brīnumlīdzeklis ir īpaša saikne, kuru tu vari nodibināt ar šīm lapām. Taču, kādā veidā caur šīm teksta lappusēm tu iedarbini kaut kādus spēkus, tev nav zināms. Tu nepazīsti sevi pašu, nezini, kas tās ir par lappusēm, tu neesi pazīstams ar augstāko sistēmu. Taču tajā mirklī, kad tu uztver šo tekstu kā brīnumlīdzekli, tu ieslēdzies tev nezināmajā sistēmā un to aktivizē.

Sistēma uz tevi sāk iedarboties! Taču tas pilnīgi nav saistīts ar tavām sajūtām un prātu. Tu vari raudāt, lasot grāmatu, vari smieties – tam visam nav nekādas nozīmes. Tev tikai jāliek darboties šīs grāmatas brīnumainajam spēkam. Tas ir īpašs nosacījums, kas saista tevi ar augstāko spēku.

Tu nezini, kas ir šis spēks, kur tas slēpjas un kādā veidā uz tevi iedarbojas. Tu vienkārši izmanto to kā brīnumlīdzekli. Bez šī vārda „brīnumlīdzeklis” (sgula), tev nekas cits nav jāzina.

Turklāt, ja tu pat iemācīsies no galvas visu, kas šeit rakstīts, tas nekādā mērā nevirzīs tevi uz priekšu garīgajā izaugsmē. Gluži otrādi, atstums atpakaļ. Tāpēc sacīts, ka „Toras viedoklis pretējs mietpilsoņu viedoklim”. Zināšanas bez nolūka nevirza cilvēku uz priekšu, lai sasniegtu garīgo, tāpēc ka viņā nav brīnumainā spēka. Tāpēc mēs nespriežam, vadoties no zināšanu daudzuma, bet darbojamies augstāk par tām, pūloties pievilkt spēku, kas stāv augstāk par mūsu jūtām un prātu.

No nodarbības: no Zoar Grāmatas, priekšvārds, 02.07.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed