Eksperti paredz mums drūmu nākotni

Viedoklis: Galvenās „top” ziņas ir tēmas par klimatiskajām dabas katastrofām dažādos pasaules reģionos. Plūdi un pali Eiropā, sniegs Āfrikā, lietavas tuksnešos, nepieredzēts karstums vai aukstums – ar planētu kaut kas notiek.

Taču galvenais ir tas, kas mūs gaida jau tuvākajā desmitgadē – radīsies jautājums par cilvēka kā populācijas izdzīvošanu uz planētas: siltās okeāna straumes jau maina savu virzienu un temperatūru, tas apdraud planētu ar kartējā ledus laikmeta iestāšanos, ar iepriekšējo planetāro kolapsu. Krasās temperatūras maiņas aktivizē planētas tektonisko aktivitāti – mostas snaudošie vulkāni.

Izvirdumi izraisa tektonisko plākšņu kustību, kas, savukārt, var izraisīt spēcīgas zemestrīces. Zemestrīču aktivitāte jau ir pieaugusi. Tas viss nenovēršami noved pie iedzīvotāju migrācijas, cīņas par resursiem un teritorijām, kas derīgas apdzīvošanai. Tāpēc eksperti prognozē teritoriālo konfliktu pastiprināšanos – visiem nepietiks iztikas un ūdens uz planētas.

Replika: Tas viss, neskatoties uz to, ka mūsu planēta un mūsu tehnoloģiskās iespējas var nodrošināt mūs ar pilnīgu pārpilnību. Viss tāpēc, ka mēs ar savu egoistisko uzvedību pārkāpjam dabas spēku balansu, tāpēc ka ietekmējam tos nevis dabas spēku līmenī, bet no mūsu vēlmju un domu augstākā līmeņa.

Tāpēc nav iespējams izlabot stāvokli un tendenci ne ar kādiem tehnoloģiskiem paņēmieniem – planēta mūs izdzīvos, līdz mēs labosimies vēlmēs/ sirdī un domās/ prātā un atgriezīsim to līdzsvara stāvoklī, tāpat kā visu dabu.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: