Pārejas punkts starp īstenību un maldiem

No Rabaša vēstules (nr. 16): Ja cilvēks slinko darbā, viņš nespēj redzēt patiesību par to, kā slīkst maldos. Turpretī, tikai palielinot  savu centību darbā, lai sniegtu prieku savam Veidotājam, spēs redzēt patiesību: to, ka iet maldīgu ceļu, kas dēvēts „lo lišma”. Tas ir pārejas punkts starp īstenību un maldiem.

Patieso ceļu ir iespējams redzēt tikai ar noteikumu, ka tu neslinko un pieliec visus spēkus, kurus saņem no apkārtējo loka, tiecoties pietuvināties atdevei, vispirms starp biedriem un pēc tam arī Radītājam. Ja cilvēks pūlas atdot un palielināt sev mērķi, apkārtējo loka ietekmi uz viņu, tas ir, visus pozitīvos faktorus, kas veicina virzību uz priekšu, tad tikai tādā gadījumā viņš sāks redzēt savu ļauno sākotni: „redzēs patiesību par to, ka iet viltus ceļu, kas dēvēts lo lišma”.

„Tas ir pārejas punkts starp īstenību un maldiem”. Proti, mēs pieliekam visas pūles, lai ietu pareizo ceļu. Tikai tad atklājam, ka ejam nepareizi. Šī atklāsme arī ir atalgojums par mūsu darbu.

Tāpēc Radītājs kā atalgojumu dod mums – mūsu egoisma atklāšanu, demonstrējot, cik esam Viņam pretēji. Tā jau ir pirmā īstenā sava pretstata izzināšana, tāpēc tas tiek uzskatīts par pārejas punktu starp patiesību un viltu. Tas jau ir pirmais nolūks attiecībā pret Radītāju! Tad, kad mēs izlabojam šo ļaunumu un pārvēršam to pretējā īpašībā, tad pielīdzināmies Radītājam un sasniedzam saplūsmi.

Tā notiek katrā pakāpē. Mūsu uzdevums – pēc iespējas spēcīgāk tiekties uz atdevi un mīlestību. Tad kā atalgojums mums atklāsies tieši pretējais: naids, atstumtība un mēs sauksim Radītājam: „Glāb!” Atnāks gaisma, kas atgriež pie avota, un mūs izlabos.

Uz šīs izlabotās pakāpes mēs no jauna turpināsim strādāt, pateicoties biedru lokam, tiekties sasniegt labo līniju, turpretī kā atalgojums mums atklāsies kreisā līnija, atklāsies grēcinieki. Taču mēs būsim viņiem priecīgi, tāpēc ka tagad mums būs ko labot un tādā veidā pielīdzināsimies Radītājam. Tādā veidā tas atkārtojas arvien no jauna.

No sagatavošanās nodarbībai, 11.06.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: