Divkārša atkarība

Krasnojarska: 2. nodarbība pirms kongresa

Jautājums: No kā atkarīgs laiks pārejā no vienas pakāpes uz otru?

Atbilde: Pāriešanas laiks no pakāpes uz pakāpi ir atkarīgs tikai no tevis. Mums katram ir jābūt gribas brīvībai. Ja esmu atkarīgs no citiem, tad man nav gribas brīvības.

Proti, no vienas puses, mēs pilnībā esam viens no otra atkarīgi, taču no otras puses, mēs absolūti ne no viena neesam atkarīgi. Man jāiztēlojas, ka visa grupa atrodas ideālā stāvoklī un viss ir atkarīgs tikai no manis.

Man jāspriež sekojošā veidā: „Viss ir atkarīgs no manis. Taču es esmu atkarīgs no viņiem. Vai es spēšu, raugoties uz viņu fizionomijām, virzīties tālāk uz priekšu? Ja viņi būs labvēlīgi – jā, ja nelabvēlīgi – nē. Kā man uzvesties?” Tātad tas nozīmē, ka viņu stāvokļi un viņu ietekme uz mani atkarīgi arī no manis. Tātad man ar to ir jāstrādā. Tātad esmu no viņiem jau atkarīgs, taču esmu atkarīgs tajā mērā, kādā pats varu viņus ietekmēt. Šeit izveidojas atgriezeniskā saikne, kas arī ir atkarīga no tevis.

Mēs varam redzēt un pārliecināties, ka no vienas puses, mēs esam pilnīgi neatkarīgas un brīvas personības, no otras puses, esam pilnīgi savstarpēji saistīti un no trešās puses, varam pārņemt no pārējiem jebkuru formu, kuru vēlēsimies. Tas ir, patiesībā mēs pastāvīgi strādājam grupā, kas atrodas Bezgalības pasaulē un tikai mūsu egoisms mums atveido viņus tādus, kā mēs patlaban to iedomājamies. Tikai tāpēc! Tādējādi, lai virzītos uz priekšu, mums jāstrādā paceļoties virs viņiem, paceļot augstumā viņu personību savās acīs. Turpretī, lai viņus paceltu savās acīs, mums ir tieši jāstrādā.

Garīgā darba procesā visi šie jautājumi pakāpeniski noskaidrosies, jo lai noskaidrotu katru jautājumu, mums jārada sevī arvien jaunas sajūtas, kuras iepriekš nebijām izjutuši.

Tāpēc domājiet, pārbaudiet šos jautājumus vēl un vēl un rezultātā tie saplūdīs vienā veselumā, taču tas jau ir garīgais stāvoklis. Tad mēs sajutīsim, cik noslēgts, pilnīgs ir šis garīgais stāvoklis.

No 2. nodarbības pirms kongresa Krasnojarskā, 13.06.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed