Ar katru paaudzi cilvēce kļūst dumjāka

Pētījums (The Telegraph): Ar katru jaunu gadsimtu cilvēce kļūst mazāk apķērīga un mazāk kreatīva. Atbilstoši pētījumu rezultātiem, vispārējā intelekta rādītāji nemitīgi pazeminās. Refleksu palēnināšanās tāpat norāda uz iepriekšējo paaudžu intelekta (IQ) koeficienta pazemināšanos kopumā.

Augstais reakcijas ātrums cilvēkiem Viktoriāņu laikmetā nozīmē, ka viņi bija radošāki un izdomu bagātāki. Intelekta pazemināšanās visdrīzāk var novest atpakaļ pie tiem rādītājiem, no kuriem cilvēki sāka savu attīstību dabiskās atlases periodā, mūsdienu cilvēka intelekts kļūst nabadzīgāks dabiskās selekcijas dēļ, tāpēc ka patlaban gudriem cilvēkiem dzimst daudz mazāk bērnu salīdzinājumā ar cilvēkiem, kuriem ir zems intelekta līmenis.

Šie rezultāti izraisa bažas.

Replika: Ņemot vērā, ka atrodamies uz cilvēces pārejas uz jaunu integrālo attīstību sliekšņa, kad mūsos attīstīsies nevis pasaulīgais egoistiskais saprāts, bet altruistiskais (integrālais, analogais, grupveida), tad intelekta pazemināšanās tieši liecina par drīzu pāreju uz jaunu apziņas līmeni.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: