Audzināšana vai dresūra?

Jautājums: Integrālās audzināšanas procesā cilvēkam paaugstinās viņa maņu orgānu jutība. Pēc tam viņš ienāk mūsu pasaulē, kur viņam nepieciešama kāda aizsardzība, tāpēc ka šeit viņu gaida nepatīkamas sajūtas. Kā iemācīt cilvēkam tikt galā ar apkārtējo pasauli, kurā viņš atgriežas pēc integrālās audzināšanas nodarbībām?

Atbilde: Cilvēks citādi izturēsies pret šo pasauli, savādāk to uztvers. Taču mums viņš nav jāapmāca, kā uztvert pasauli. Mums tā ir jāmaina. Tad, balstoties uz šo pārmaiņu sevī, viņš citādi uztvers pasauli.

Principā, mēs nepareizi audzinām bērnus, pamācot: „Nesit, nekaujies, nelamājies”. Tā nav audzināšana, bet gan tā pati dzīvnieku dresūra. Mums viņi ir jāmaina iekšēji, tā lai viņi nevarētu iesist, lamāties, kādu aizskart. Tādējādi nepieciešamas iekšējās pārmaiņas, pacelšanās uz nākamo līmeni, nevis vienkārši aizliegumu sistēmas pildīšana.

Tieši šeit, attieksmē pret dzīvi, pasauli, slēpjas mūsdienu audzināšanas, izglītības ļaunums. Mums jānodarbojas tikai ar to, lai paceltu cilvēku, viss pārējais atnāks.

Tas pats norisinās arī zinātnē un mākslā. Cilvēks praktiski nekam nav jāapmāca. Ja visus cilvēkus viņš sāk sajust kā sevi pašu, viņam atveras sajūtu orgāni. Viņš sāk saprast no iekšienes, kā, piemēram, radīt skaņas. Tā ir visdabiskākā audzināšana. Tu nodarbojies tikai ar to, ka pacel viņu augstāk, proti, padari viņu par cilvēku, kurš ciešāk saistīts ar visiem pārējiem un ar visu dabu, par spīti dabas iedzimtajam egoismam.

Pamatojoties uz šo, cilvēks it kā paplašinās, atklājas, kļūst kā viens veselums ar apkārtējo pasauli. Nekas vairāk viņam nav vajadzīgs. Neviens nespēs nodarīt viņam ļaunu, tāpēc ka atrodoties harmonijā ar radījuma programmu, viņš vairs neizraisīs attiecībā pret sevi negatīvas iedarbības. Lai kur viņš atrastos, viņš vienmēr būs labvēlīgos, labos apstākļos.

No TV pārraides „Nākotnes medicīna”, 3. daļa, 07.04.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: