Dusmas bremzē gremošanu

Jautājums: Kā jūs komentēsiet Rambama postulātu: „Nekad neēd, kad esi dusmīgs”?

Atbilde: Ja uzņemot barību cilvēks dusmojas, viņa organismā ieslēdzas tādas iekšējās sistēmas, kas visu viņā sadedzina un ēdiens netiek sagremots. Tiek uzskatīts, ka līdz ar to gremošanas procesā cilvēks ienes papildus traucējumus. Ja maltītes laikā viņš dusmojas, tad šis traucēklis, dusmas, it kā sagremojas asinīs un cilvēks sadedzina ēdienu, tā vietā, lai organisms to pareizi sagremotu.

Turklāt šādā stāvoklī viņš nespēj barību pareizi sagremot un norīt. Viņam ir grūti izturēt nepieciešamo gremojumu skaitu. Vidēji cilvēkam jāveic 32 gremošanas kustības, lai samaltu barību, taču ja ne, tad vismaz 14.

Kurš no mums normāli,  koncentrēti veic 14 gremošanas kustības, pirms norīt barību? Ja mēs to nedarām, mēs norijam indi. Viss ir savstarpēji saistīts.

Pie tam sirmgalvjiem, sievietēm, bērniem un vīriešiem ir jābūt dažādas konsistences barībai, atkarībā no viņu veselības stāvokļa, no rakstura, no viņu iekšējā stāvokļa.

Ja esmu sirmgalvis un man ir vāji zobi, tad man nepieciešama attiecīga barība, tāpēc ka ar saviem zobiem es nevaru samalt pat zaļas lapas. Tas nozīmē, ka priekš manis tās ir jāsasmalcina vai arī jāpiedāvā kas cits. Raugoties no dabas puses, sirmgalvjiem vispār nav jābūt protēzēm. Viņiem ir nepieciešams pieņemams ēdiens, proti, viņu kuņģim un visai organisma sistēmai ir jāuzņem pilnīgi cita barība. Sirmgalvim taču neiedosi gaļas gabalu, ja viņam nav zobu. Tāpēc viņam nepieciešama mīkstāka, saudzējošāka, pārstrādāta, sasmalcināta barība, tāpēc ka viņa kuņģis vairs nespēj panest neko citu.

Interesanti, ka pirmatnējās ciltis deva priekšroku vārītam ēdienam. Mūsdienu civilizētais cilvēks uzskata, ka visam ir jābūt sulīgam, zaļam, naturālam, nepārstrādātam, tieši no dobes, turpretī dažādu cilšu pārstāvji visu galvenokārt pārstrādā. Pie tam viņi vāra barību tādā veidā, it kā izmazgātu no tās visus veselīgos elementus, taču dzīvo ilgi – lūk, tas ir interesanti!

No TV pārraides „Nākotnes medicīna”, 3. daļa, 07.04.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed