Maltīte: iekšējās apceres brīdis

Jautājums: Pieņemsim, mēs apvienojam cilvēkus veselības centrā saskaņā ar integrālo metodiku. Mēs veicam seminārus, apvienojošas spēles un rīkojam kopīgu maltīti. Kā uz to  vajadzētu noskaņoties?

Atbilde: Maltīte – nopietns iekšējās apceres brīdis, kad cilvēks domā par to: kamdēļ, kāpēc, ar ko viņš pie tam ir saistīts, kā viņš patlaban piepilda sevi fiziski, fizioloģiski, garīgi.

Mūsu gremošanas sistēma sastāv no noteiktām daļām. Kāpēc mums ir tieši 32 zobi? – Tas nāk no 32 gudrības avotiem. Kāpēc, sagremojot barību, mēs to saberžam ar zobiem, bet pēc tam norijam?

Interesanti, kā iekārtots mūsu kakls, jo viss taču sakoncentrēts tieši tur. Nevienam no dzīvniekiem nav šāda iekārtojuma.

Kāpēc cilvēks tiek dēvēts par „runājošo”, nevis vienkārši par „taisni staigājošo”? Strauss arī pārvietojas uz divām kājām, taču netiek dēvēts par „runājošo”.

Lieta tāda, ka mūsu gremošanas aparātā ir ļoti interesants papildinājums, pateicoties kuram mēs atšķiramies no dzīvnieku pasaules. Pašā gremošanas sistēmā, pēc savas būtības dzīvnieciskajā, eksistē interesants pielikums: kakls, saites, kuras vada smadzenes, kas ir tā  visaugstākā daļa.

Viss, ko es saku, nāk tieši no šejienes un tiek vadīts nevis instinktīvi, bet apzināti! Pie tam tas ir precīzi savienots un ar tādām lielām saiknēm: kādu enerģiju es izdalu, kad runāju, kas atrodas manis izteiktajās skaņās. Turklāt no kakla es vadu piecus skaņas veidus: balsenes, mēles, lūpu, zobu, aukslēju. Pēc tam kaklam pieslēdzas plaušas, kas sastāv no piecām daļām utt.

Proti, tā nav vienkārši gremošanas sistēma, tāpēc ka tās pamatā ir centrālā, cilvēka (tāpēc viņš arī tiek dēvēts par „runājošo”) vissvarīgākā daļa un šo daļu barības uzņemšanas laikā mēs apzināti atslēdzam. Taču ieslēdzas citas tās daļas – visas, izņemot šo.

Lielu lomu barības uzņemšanas laikā spēlē oža. Lai piešķirtu ēdienam aromātu, mums jāpievieno garšvielas.

Katrai ēdiena daļai vai kopējam ēdienam, atkarībā no tā rakstura, mums jāpievieno noteikta smarža. Tādējādi aromatizētāji, tāpat arī garšvielas ir ēdiena galvenā sastāvdaļa. Mēs nevaram iztikt bez sāls, pipariem, bez garšas elementu sastādīšanas. Var paņemt, protams, dažādu veidu bezgaršīgas lapas un tās apēst. Protams, līdz ar to mēs saņemsim vitamīnus, taču bez tiem mums vēl ir jāsaņem tādas garšas un ožas īpašības, lai tās mūs ietekmētu. Tas ir nepieciešams.

Izņemot ožu, gremošanas sistēmu ietekmē dzirdes iedarbība – noteikta mūzika, kas ieiet unisonā ar visu gremošanas sistēmu un papildina to citā līmenī. Tādējādi piecu maņu orgānu piepildīšana arī ir maltīte.

Citiem vārdiem, barības uzņemšana, maltīte nozīmē cilvēka piepildīšanu caur visiem iespējamiem kanāliem.

No TV pārraides „Nākotnes medicīna”, 3. daļa, 07.04.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: