Organisma līdzsvars ir pasaules līdzsvars

„Ēd un dzer tikai tad, kad vēlies. Izdzen sārņus pēc pirmā organisma sauciena”. (Rambams)

Visiem sārņiem – siekalām, sviedriem, dabiskiem izdalījumiem – pastāvīgi ir jāizvadās no cilvēka organisma, tāpēc nekādā gadījumā nedrīkst tos aizturēt, kad organisms tiecas tos no sevis izdalīt.

Turklāt cilvēkam ir jāatbrīvojas no nervu saspringuma un citiem emocionāliem uzliesmojumiem; nevari sēdēt – nesēdi, nevari stāvēt – nestāvi, tev ir jāskrien – skrien. Proti, neuzkrāj sevī nekādus sasprindzinājumus, nekādus sārņus: garīgos, morālos, fiziskos, mentālos utt.

Tas liecina par daudzām lietām, jo cilvēkam ar sevi ir jāstrādā, lai pilnībā sevi līdzsvarotu. Principā, ja viņš nopietni domā par personīgo līdzsvaru, viņš domā par saplūsmi ar Radītāju, par to, kā pareizi nodibināt saikni ar apkārtējo pasauli.

Mums ir jāatbilst visas pasaules sistēmas, visas pasaules, visa Universa kopējam līdzsvaram. Taču šim nolūkam mums sākumā jāiegūst īpašas zināšanas. Rambams, protams, bija šajā līmenī, taču mūsdienu cilvēks par to neko nezina.

Cilvēkiem, kuri dzīvoja pirms daudziem gadu tūkstošiem, šis mehānisms regulējās automātiski un automātiski izraisīja viņos tieksmi uz tām vai citām darbībām, kas līdzsvaroja viņus ar dabu.

Viņi gulēja noteiktā pozā, devās gulēt noteiktā laikā; ja bija aizcietējums, viņi ēda ārstniecisko zāli, tas ir, ar dabiskām metodēm atgrieza sevi dabiskajā līdzsvara stāvoklī. Tas notika ar viņiem instinktīvi, iekšēji, kā dzīvniekiem.

Taču atbilstoši tam, kā pieauga egoisms, cilvēks sāka attālināties no sava dabiskā dzīvnieciskā stāvokļa, izveidoja sev apkārt mākslīgu vidi un pārstāja sajust dabisko līdzsvaru ar dabu, ar apkārtējiem, ar sevi, sevī, pieļaujot lielus iekšējos organisma saspīlējumus un aizturot visus izdalījumus: mentālos, morālos, fiziskos, fizioloģiskos. Tas noved pie aizsprostojuma ar sārņiem un visu veidu organisma saindēšanām, starpšūnu līmenī rodas visas iespējamās „indes” sliktu domu, nepareizu attiecību veidā utt. Tas viss ir viena sistēma.

No TV pārraides „Nākotnes medicīna”, 3.daļa, 07.04.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: