Neizvelc naglu, kura satur visu Universu

Nedrīkst aimirst, ka mūsu tilpne atrodas ārpus mums. Žēl tērēt laiku rūpēm par sevi pašu, uz to, kas ietilpst tavās personiskajās robežās, tāpēc ka tas viss ir maldi un pastāv, pateicoties tikai sašķeltības spēkam, mūsu egoisma spēkam, kas attēlo mums šādu ainu.

Protams, var nodzīvot šajā ilūzijā vēl tūkstoš gadu. Taču vēlams, ja jau esi sasniedzis šādu pārdzimšanu riņķojumu, kad beidzot sāc dzirdēt patiesību, ka viss tavs „Es” neesi tu, bet tikai tava fantāzija, virs kuras tev jāpaceļas un šāda iespēja tev tiek dota, tad vajag papūlēties to realizēt.

Taču, ja turpini prātot sava loka iekšienē, tad ne tikai nepietuvinies īstenībai, bet arī nodari lielu ļaunumu citiem, it kā urbtu caurumu kopējā laivā. Tādējādi tu kaitē pārējiem, un viss šis kaitējums tiek pierakstīts uz tava rēķina.

Mēs nevaram šo zaudējumu precīzi aprēķināt. Tas ir tā, it kā es būtu paņēmis kādu naglu, kas paredzēta personīgai mājai un pēc tam piepeši atklājās, ka tieši šī nagla pietrūka, lai pabeigtu brīnumskaistu kuģi, ar kuru grasījās doties ceļā tūkstoši cilvēku. Protams, manis nodarītais kaitējums tiek vērtēts nevis ar mazu naglu, bet visiem tiem cilvēku tūkstošiem, kuri cieta manas vainas dēļ.

Lai gan es nesaprotu, ko tik briesmīgu esmu izdarījis? Es taču viņiem nenodarīju nekādu ļaunumu! Kā es varēju zināt, ka viņiem šī nagla tik nepieciešama? Taču nezināšana nemazina manu vainu, tiesa to neņem vērā. Tiesa ir ļoti vienkārša: kādu ļaunumu tu esi nodarījis vispārējai sistēmai. Kā sacīts: „Likums ir paredzēts, lai to nepārkāptu”.

Var taisnoties, ka tu nezināji un tev nedarīja to zināmu. Taču šis aprēķins tiek veikts nevis saskaņā ar mūsu prātojumiem, bet gan saskaņā ar to kaitējumu, kuru tu nodarīji sabiedrībai. Atklājās tev tas vai nē, zināji vai nezināji, visi šie attaisnojumi netiek ņemti vērā – taisnā tiesa ir nežēlīga, atceries to.

No nodarbības: no Bāla Sulama vēstules, 03.03.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed