„Burbuļojošās” ekonomikas deģenerācija

Mūsdienu krīze aicina mūs izprast pareizo savstarpējo saikni un savstarpējo atkarību. Runa šeit neiet par mūsdienu modeļa ekonomiku. Patiesā ekonomika, bez „burbuļiem” un pārmērībām, ir tikai daži procenti no zemes iedzīvotājiem, kuri ražo nepieciešamās preces, kuras mums patiešām ir nepieciešamas: pārtikas produkti, apģērbi, mājoklis utml. Viss pārējais vairs nav ekonomika, bet virsbūve cilvēku muļķošanai un labuma saņemšanai no viņiem. Tikai maza visa šī tirgus daļa nodrošina mūsu ikdienas vajadzības.

Taču šodien patiesība nāk gaismā. Cilvēki paliek bez darba, īpaši jaunieši. Viņi nezina, ko darīt, viņos stingri nostiprinās jauna sakropļota dzīves uztvere un pēc kāda laika viņi zaudē jau pašu darba spēju. Pie tam viņi vairs nespēj nodibināt ģimeni un dzīvot normālu dzīvi. Tā vietā viņi veido sev jaunu kultūru ar jaunām izklaidēm.

Īsāk sakot, runa iet par vispasaules sociālo nelaimi. Šodien tā spilgti izpaužas Eiropā, taču rindā jau stāv miljardi cilvēku no citām valstīm, tostarp Ķīna un Indija. ASV arī nav izņēmums, šeit kā piemēru var minēt Detroitu, kas pārtapusi par sava veida „spoku pilsētu”.

Tas viss mūs virza uz jaunu sabiedrību, un ja mēs nespēsim to izlabot, ja nepaskaidrosim cilvēkiem, kā vajag sevi šodien organizēt, ar ko nodarboties, tad viņi dzīvos megapolises džungļos kā zvēri mežā. Tad cilvēcei nāksies laboties nevis integrālās izglītības ceļā, bet gan ciešanu ceļā.

No nodarbības: no „Priekšvārda Zoar Grāmatai”, 07.03.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed