Ja es varētu satikties ar Ādamu…

Jautājums: Kādā veidā radījuma pasaulē, kas radīts no nekā, radās metodika, kas atklāj patieso būtību, kura ir pretstatā radījuma būtībai? Kas vai kurš kalpo par tiltu starp pasaulēm un mūs savieno?

Atbilde: Pirms 5772 gadiem mūsu pasaulē parādījās cilvēks, kurš pirmoreiz uzdeva sev jautājumu: „Kas notiek pasaulē? No kurienes tā nākusi un ar kādu nolūku radīta? Kurš to „griež” un vada? Kāpēc viss griežas apkārt tai un kopā ar to?”

Šī cilvēka vārds bija Ādams. Uzdodot sev šo jautājumu, viņš pūlējās atklāt šo mīklu un rezultātā ne vien to atklāja, bet arī aprakstīja grāmatā „Apslēptais eņģelis”, kas nozīmē „apslēptais spēks”. Eņģelis – nozīmē spēks.

No šīs grāmatas var uzzināt, ko viņš bija izzinājis, kā viņš to sajuta, ko redzēja un aprakstīja alegoriskā veidā.

Ādams uzsāka veselu kabalistu plejādi, kuri brīnumskaisti aprakstīja augstāko pasauli. Tieši to mēs šodien sajūtam to atklājot, jo Augstākā būtība ir nemainīga.

Sanāk, ka mūsdienu kabalists, kurš atklāj visu dabas sistēmu un tas, kurš dzīvoja pirms 500, 1000, 1500 vai pat pirms pieciem ar pus tūkstošiem gadu kā Ādams – viņi visi runā par vienu un to pašu.

Viņi runā par vienu vienoto spēku, kas sašķeļas vairums apakšspēkos, kuri uz mums iedarbojas un nosaka visu, kas ar mums notiek. Šo zinātni dēvē par kabalas zinātni.

Ja es lasu grāmatu, kas tika uzrakstīta pirms piecdesmit vai piecsimt, vai 1500, vai arī 2500 gadiem (man tas ir viens un tas pats), es nejūtu tajās atšķirību, tās visas ir uzrakstītas vienā valodā un klāsta par vienu un to pašu.

Sanāk, ja es šodien sastaptu autoru, kurš uzrakstījis grāmatu pirms četriem tūkstošiem gadu, pieņemsim, Ābramu, tad mierīgi spētu ar viņu par šīm tēmām sarunāties. Viņš atbildētu uz visiem mūsu šodienas jautājumiem: kas jādara un kā visu izprast.

Mēs spētu ar viņu viegli kontaktēties, jo mums ar viņu bija absolūti vienādi jautājumi un noskaidrošanas, mēs viens otru saprastu: par ko runājam, uz ko tiecamies.

Viņš pilnīgi precīzi saprastu mūsu jautājumus un dotu skaidrojumus un mums tie būtu saprotami, tāpēc ka mums ir darīšana ar mūžīgo matēriju, mūžīgo spēku, mūžīgo kustību. Tāda, lūk, ir kabalas zinātne.

No virtuālās nodarbības, 03.03.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: