„Gluži kā roze starp ērkšķiem”

Jautājums: Kāpēc Radītājs sūta man „ērkšķainas” domas?
Atbilde: No Rabaša raksta „Gluži kā roze starp ērkšķiem”: Zoar Grāmatā rakstīts: Gluži kā roze starp ērkšķiem – tāpat mana mīļotā starp draudzenēm. Radītājam radās vēlme pielīdzināt Israēlu augstākai pasaulei, lai būtu uz Zemes viena roze, kas līdzinās augstākai rozei, proti, Malhut. Šī roze izdveš aromātus un izredzēta no visām rozēm pasaulē, jo izauga starp ērkšķiem.
Roze spēj uzplaukt, ja tikai aug starp ērkšķiem, starp dzeloņiem. Bez dzeloņiem nav iespējams izaugt. Ērkšķi – tie paši spēki, kas garīgajā ceļā palīdz mums virzīties uz priekšu. Pretējā gadījumā mēs mierīgi gulētu savā vēlmē baudīt un nekad nevēlētos no tās pacelties augšup.
Ērkšķi ir virzošie motīvi, kas liek mums iet uz priekšu, turpretī mēs paši tajā pat laikā tiecamies sasniegt mieru, piepildījumu, patīkamu sajūtu. Ērkšķi rodas no bezizejas, kad cilvēks noniecina iespēju virzīties uz priekšu personīgiem spēkiem un ikreiz vēlas atvilkt elpu, sevi attaisnojot, ka dara pietiekami un viss ir kārtībā.
Tādā gadījumā visa viņa spītība un slinkums pakāpeniski uzkrājas, līdz atklājas kāds nopietns dzelonis. Tad viņš sāk kliegt un tiekties uz priekšu. Katrs, vadoties no savas pieredzas, piekritīs, ka tas notiek tieši tādā veidā: reizēm vairāk, reizēm mazāk. Tādā veidā cilvēku māca, lai viņš saprastu, ka viņam pašam būtu vērts rast spēkus attīstībai, nevis gaidīt uz dzeloņiem. Lai gan tie, protams, tik un tā būs, jo nav iespējams iztikt pilnīgi bez ērkšķiem.
No nodarbības: no Rabaša raksta, 03.05.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: