Viss precīzi nomērīts

Jautājums: Kā mainīt savu negatīvo attieksmi pret realitāti, ja sajūti to šādā veidā?

Atbilde: Šāda negatīva sajūta mums dota tīšuprāt. Viss ir precīzi nomērīts atbilstoši gaismas un vēlmju attiecībām. Sašķeltajā sistēmā Radītājs to noregulē katram radījumam, lai mēs pieliktu pūles sevis labošanā un sasniegtu atdevi. Tad mēs sajutīsim pareizu un labu stāvokli.

Ja patreiz mums nebūtu negatīvas sajūtas, mēs nekad nesajustu stāvokli, kurā atrodamies. Sajūtu orgāni ir vērtēšanas instrumenti: es jūtu tikai to, kam piešķiru vērtību sliktā nozīmē vai labā.

Ja es ko redzu, tas nozīmē, ka uzskatu to par svarīgu: baidos no tā vai mīlu, vēlos pietuvināties vai attālināties. Es jūtu tikai to, kas mani satrauc. Turpretī atdeves īpašība mūs pilnīgi neinteresē, tāpēc ka mūsu pasaulē tā neeksistē – visi atrodas tikai vienā saņemšanas īpašībā.

Ja saskaņā ar dabas programmu mums jāsasniedz atdeves īpašība, tad šāda iespēja mums tiek dota: novest sevi pie tās no saņemšanas īpašības, proti, no pretējās, sabojātās atdeves īpašības. Tas tiek dēvēts par sašķeltību. Bija laba programma, kas strādāja pareizi, taču pēc tam tā it kā salūza. Tagad mums ir jāapgūst, kā no sabojātā stāvokļa nonākt pie izlabotā.

Pateicoties tam, mēs apgūsim pašu programmu, lai vienkārši tajā pastāvētu līdzīgi eņģeļiem. Tad, kad es pats laboju programmu un redzu tās ļaunumu un trūkumus, saprotot, cik laba tā var būt, ja pareizi darbosies sistēmā, pretējā formā, es atklāju pašas programmas būtību, tās Saimnieku, iepazīstu Viņa domas attiecībā pret radījumiem, ko dēvē par radīšanas nodomu. Es aktīvi iekļaujos šajā programmā, iegūstu tās Radītāja dabu, kurš ietērpjas manī. Viņš sāk manī darboties, liekot kustēties maniem muskuļiem, kauliem un prātam. Līdz ar to es jūtu, ka manī ietērpjas Radītājs, nevis vienkārši valda kāds nezināms spēks.

Sākumā mani vadīja mans egoisms, taču es to neapzinājos. Pēc tam manī sākās iekšējā dalīšanās, kad redzēju, ka mani vada ego. Tas ir, bija divi: es un ego, atdalīti ar distanci. Pēc tam es vēlējos, lai mana egoisma vietā mani vadītu atdeves īpašība. Tad šajā atdeves īpašībā es sajutu augstāko sakni, kas radījusi gan egoismu, gan labestības spēku. Tādā veidā es nonāku pie saplūsmes.

No nodarbības: no Bāla Sulama vēstules, 05.03.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: