Kas veido apslēptību?

Jautājums: Kas veido apslēptību?

Atbilde: Apslēptība ir radīta no mūsu sabojātajām jūtām un prāta. It kā es pūlos ko saprast, bet man tas neizdodas. Es pielieku pūles, lauzu galvu, mēģinu pietuvoties no vienas puses, no otras, taču nespēju to izprast. Es atrodu kādas detaļas, pie kurām pieķerties, taču nespēju iekļūt iekšienē, lai tas nostiprinātos galvā. Tā visa iemesls – saiknes trūkums, tas ir, uztveres instrumentu trūkums.

Tas ir kā izjaukts puzlis, kas jāsaliek kopā, lai katrs izcilnis nonāktu tam paredzētajā dobumā. Tas pats arī šeit: manī trūkst vajadzīgo dobumu manā vēlmē, lai manī ienāktu pužļa gabaliņš un savienotos ar mani. Tad piepeši es sapratīšu, sajutīšu, man pēkšņi atklāsies aina.

Es atceros, ka būdams skolnieks, biju sašutis un sūdzējos skolotājam par to, ka apslēptība turpinās tik ilgu laiku. Taču apslēptība notiek tāpēc, ka trūkst līdzības starp tavām iekšējām īpašībām, vēlmēm un to pasauli, kurai tevī ir jāienāk. Tava vēlme pagaidām nav spējīga uztvert šo formu, neko nevar darīt. Turklāt tu gluži kā bērns, kurš ar spēku pūlas iestumt kubiku apaļā iedobumā. Taču bērns nesaprot, ka tā nesanāks un turpina spiest un raudāt.

Tāpat arī mēs nesaprotam, ka šeit nepieciešama līdzība, taču tā sasniedzama, pateicoties ciešai vērībai un pūliņu ieguldīšanai. Tas ir grūti, mēs redzam pēc bērna, kā viņš mokās no šī stāvokļa. Lūk, tāpat arī mēs. Iemesls vienmēr slēpjas neatbilstībā, līdzības trūkumā. No augšienes nonāk pilnas un absolūtas ainas, taču mums nepieciešams tām sevi pielāgot.

Tāpēc jebkurš notikums tavā dzīvē, jebkurš stāvoklis, kas netiek sajusts kā absolūta pilnība, kā Radītāja tēls, liecina par tavu uztveres instrumentu trūkumu, par kādu tavu neatbilstību augstākajam.

Pirmām kārtām, tev jāpateicas par šo sava trūkuma sajūtu – arī tā jau ir atklāsme. Tev nevis jānomierina šī sajūta, bet konstruktīvi ar to jāstrādā. Priecājies par grēciniekiem, kas tev atklājas un sāc nodarboties ar to labošanu.

No nodarbības: no „Desmit Sfirotu Mācības”, 25.02.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed