Atalgojums par uzticību

No Rabaša raksta „Apslēptības atklāšana”: Apslēptība nozīmē, ka cilvēks vēlētos ieraudzīt un saprast, taču neredz un nesaprot. Sanāk, ka no viņa kaut kas ir apslēpts un apslēptības pakāpe tiek mērīta ar viņa vajadzību pēc atklāsmes. Turpretī, ja šīs zinības cilvēkam pilnīgi nav vajadzīgas, tad tas nenozīmē, ka viņš mokās dēļ apslēptības.

Piemēram, ja cilvēkam jāstrādā kāda vietā pusstundu dienā, bet algu saņems tikai mēneša beigās, tad viņš ir spiests ticēt, ka viņam samaksās, kaut gan pats vēl nav redzējis, ka kādam būtu samaksājuši.

Turpretī, ja viņš strādā vairāk par pusstundu, tad vēlas vairāk pārliecināties, ka viņam samaksās laikā. Taču, ja viņš vēlas strādāt dienu un nakti, tad, protams, sajūt milzīgu apslēptību, tāpēc ka viņam ir liela vajadzība uzzināt, vai viņš saņems apsolīto atalgojumu.

Par cik augstākā vadība stāv augstāk par mūsu saprātu, tad no tās apslēptības cieš ikviens. Turpretī tie cilvēki, kuri vēlas strādāt Radītāja labā, jūt vislielāko apslēptību, tāpēc ka vairāk tiecas pēc zināšanām, jo ķermenis ikreiz jautā: „Kamdēļ jums šis darbs ir vajadzīgs?” Atbilde ir tikai viena: „iesist egoismam pa zobiem”.

Jāpiekrīt, ka priekšlaicīgi mums nav redzams atalgojums. Gluži otrādi, atkarībā no mūsu virzības uz priekšu, mēs redzēsim pretējas ainas: ka atalgojuma nav un nekad nebūs. Tas viss tādēļ, lai paceltu mūs augstāk par zināšanām.

Ja mazāk mēs zinām un saprotam, ja mazāk mums ir pārliecības un pierādījumu, tad tas dod arvien vairāk iespēju, lai izveidotu atbalstīšanas sistēmu augstāk par zināšanām. Tad šī pārliecība atklāsies nevis mūsu egoistiskajās vēlmēs, bet tikai atdevē, augstāk par saprātu, bez pierādījumiem, tāpēc ka „mūsu sirds priecāsies par Radītāja klātesību”. Proti, ne mūsos, mūsu egoismā, bet augšienē, Radītājā vai grupā, savienojumā, kurā mēs atklājam augstāko spēku.

Tāpēc neviens neredzēs savās rokās algu. Tas, kurš nepiekrīt, var tūdaļ iet prom un meklēt atalgojumu pasaulīgajā, materiālajā dzīvē. Turpretī garīgajā dzīvē balva nozīmē atteikšanos no tās – svarīgi , Kā labā es veicu darbu.

No sagatavošanās nodarbībai, 24.02.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: