Kā pusē ir veiksme?

Jautājums: Kāpēc pēdējā laikā ļoti veiksmīgi ir tie biznesmeņi, kuriem nav izglītības? Kur slēpjas viņu spēks? Kāpēc labākos rezultātus reizēm sasniedz vadītāji, kuriem nav pieredzes un pat zināšanu?

Atbilde: Tas notiek tāpēc, ka vecā lineārā, egoistiskā saiknes sistēma „tu man, es tev”, tas ir, tīri kapitālistiskā sistēma, pārstāj strādāt. Pasaule ienāk integrālajā savstarpējā saiknē, kurā visi saistīti ar visiem, tāpēc ka caur piecu pazīstamu cilvēku ķēdi katrs cilvēks uz Zemes ir saistīts ar visiem pārējiem.

Šādā sistēmā iepriekšējās iemaņas jau nenostrādā – vajadzīgas citas, kas balstītas uz sapratni vai vienotības sajūtu starp cilvēkiem. Tāpēc pirmajā vietā izvirzās nevis staļiniskie stingrā presinga principi, ne arī amerikāniskie, kas balstās uz konkurenci, bet gan savstarpējās saiknes principi.

Tas, kurš spēs izveidot labsirdīgas, pareizas cilvēciskās attiecības, kas nekaitē ekonomikai, tirdzniecībai, biznesam utt., – tas arī būs ieguvējs.

Tāpēc veiksme tagad būs tieši tādu cilvēku pusē, lai arī viņi nav lieli profesionāļi. Ja man tagad nāktos izvēlēties uzņēmuma vadītāju, es pieņemtu tādu cilvēku, kurš vienkārši prot strādāt ar cilvēkiem, bet speciālists viņam līdzās vienmēr atradīsies.

Šodien galvenais – sinerģija: saikne starp cilvēkiem, prasme izveidot labu, labvēlīgi noskaņotu kolektīvu, kurš būtu kā viens veselums, lai visi justos labi, ietverot darbinieku ģimenes, viņu bērnus, sievas un vīrus.

Ja cilvēki būs savstarpēji saistīti, tad atradīs lielāku līdzību jebkurām sistēmām un momentāni sāks gūt panākumus. Tas nāk no pašas dabas, kaut kur no saknēm, no kurām nāk dzīvinošais spēks, uzturs, mitrums – un izaug veiksmīgs kolektīvs.

Ja cilvēks pareizi izturas pret kolektīvu, integrālo savstarpējo saikni starp cilvēkiem, tad spēs vadīt jebkuru. Viņš vienmēr sev atradīs speciālistus katrā profilā, un ja šie speciālisti draudzīgi strādās ar kolektīvu, tad gūs panākumus.

Šodien uzņēmumā tas ir svarīgākais darbs, galvenais amats! Principā, tādu cilvēku, kuri pastāvīgi spēj noturēt kolektīvu integrācijas gaisotnē, virs katra kolektīva locekļa egoistiskajiem uzliesmojumiem, ir jābūt daudz.

No TV pārraides „Noslēpumi personāla jautājumos”, 05.02.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: