Radītājs slēpjas starp mums

Jautājums: Ja galvenais ir vilties savos spēkos garīgajā ceļā, tad kādēļ vēl papildus apgrūtināt mūs ar dažāda veida materiālajām problēmām?

Atbilde: Radītājs neapgrūtina tevi un neliek tev ceļā nekādus šķēršļus. Tu pats sapinies. Tu būtu varējis no pirmā mirkļa, tikko uzsākot mācības, uzreiz ieklausīties padomā, ka jāizlabo attiecības starp mums – tur atrast mūsu saikni un šajā saiknē atklāt garīgo pasauli.

Tev neviens netraucēja vienkārši pieņemt šo padomu un izpildīt. Tad šķēršļi, kas pastāvīgi pastiprinās, tev neliktos kā traucēkļi, tā būtu katrreiz jauna vēlme, kas ļautu atklāt nākamo, daudzkārt augstāku pakāpi. Šī pakāpe netraucētu, gluži otrādi, palīdzētu tev pacelties augšup un palielināt, nostiprināt saikni, atklāt tās iekšējo būtību, kas dēvēta par gaismu.

Taču Radītāja atklāsmi tu meklē ne gaimas vārdā un ne caur atdevi tuvākajam, bet pilnīgi citā vietā, lai gan tev tā būtu jāmeklē saiknē starp biedriem. Kurš tad ir vainīgs, ka tu neredzi panākumus? Iespējams, ka no tā brīža, kad tu atnāci uz grupu un līdz šai dienai, tu veidoji visas iespējamās barjeras, kuras tevi atdala no garīgās pasaules, tā vietā, lai pietuvinātos tai. Lai gan šādā ceļā arī nonāk pie pareiziem secinājumiem, izmisumā un visbeidzot atklājot, ka nonākuši strupceļā un nepieciešams atgriezties un iet citu ceļu.

Sacīts: „Radītājs radīja cilvēku kā taisno, taču cilvēki izdomāju vairums aprēķinu”. Patiesībā, tas ir ļoti vienkāršs punkts, taču mēs vienkārši neatrodam pareizo šķelšanās vietu. Mēs vēlamies savu personīgo sirdi sagatavot piepildījumam – šāda tieksme piemīt katram.

Mēs nevēlamies piekrist tam, ka piepildījuma vieta atrodas starp mums! Starp mums ir griezums, bezdibenis, tukšs melns vakuums. Taču mani tas pilnīgi neutrauc, es raizējos tāpēc, ka manī nav piepildījuma! Tas ir, es domāju par absolūti citu vietu salīdzinājumā ar to, kurā jāatklājas augstākajam spēkam.

Augstāko spēku es arī traktēju pēc sava prāta: kā vilinošu piepildījumu, brīnumskaistu izzināšanu, sapratni, patīkamu sajūtu. Taču īstais augstākais spēks ir tiešs pretstats tam, ko es sev iztēlojos. Līdzība šim spēkam nosaka to, ka es atdodu tuvākajam, viņu piepildu, paceļos virs sevis, nedomājot par sevi, atceļot savu egoismu, samazinot sevi. Gluži otrādi, es sev atņemu visu līdz pēdējam, atņemu sev visus piepildījumus tikai tāpēc, lai tos nodotu tuvākajam. Tikai augstāk par sevi pašu es meklēju, kā piepildīt citus.

Tas tiek dēvēts par garīgo piepildījumu, kuru es jūtu biedrā tādā pakāpē, kādā esmu gatavs viņu nodrošināt augstāk par savām personīgajām vēlmēm. Taču mēs pat nedomājam šādā virzienā.

Reizēm mēs viegli pieskaramies šādai sajūtai kādā no spēcīgākajiem kongresiem tuksnesī, taču pēc tam no jauna atgriežamies katrs pie savām dedzīgākajām interesēm, un ar to viss beidzas.

Grupa mani neatbalsta, nenotur, lai es fokusētos uz šo vienīgo aso punktu. Turpretī mans ego uzveļas man virsū un pastāvīgi velk mani lejup, uz bezdibeni. Ko darīt?

Tas viss ir tāpēc, ka mēs viens otru neatbalstām. Spēks, kurš spēj mūs glābt, atrodas starp mums, mūsu savienībā, kopīgajā „barā”, nevis katrā no mums atsevišķi. Šis, mūsu savienošanās spēks arī ir gaisma, no turienes mums tā ir jāprasa. Tajās pašās plaisās starp mums, barjerās, sienās – tur iekšienē slēpjas gaisma, Radītājs.

Atklāt Viņu var tikai tad, ja mēs sāksim savienoties viens ar otru tā, lai izzustu šīs plaisas un tad tieši tajā pašā vietā tu atklāsi Radītāju – tur, kur Viņš tagad slēpjas.

Viss iemesls ir tajā apstāklī, ka tu klausies, taču nerealizē padomus pareizajā vietā. Tu nevari piekrist tam, ko klāsta Rabašs: „Mēs sapulcējāmies šeit tādēļ, lai nodibinātu grupu, kura ies Bāla Sulama pēdās…”

Nepieciešams vienreiz pieņemt lēmumu un pēc tam ik mirkli to pildīt. Taču, ja katrs rūpējas par sevi, nevis par pārējiem, tad nekas nesanāks. Ja es domāju par to, kā man pašam to realizēt, tad tas nenostrādās. Jebkurai domai jānāk tikai caur citiem, jo tā ir slēgtā, analogā sistēma.

No nodarbības, no Bāla Sulama vēstules, 13.02.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: