Integrācija, no kuras neizvairīties

Jautājums: Kas ir „apaļais” egoisms?

Atbilde: Mūsdienās visa cilvēce kļuvusi par kopēju globālu savstarpēji saistītu sistēmu. Visās jomās izpaužas mūsu atkarība vienam no otra: biznesā, kultūrā, saskarsmē, politikā, ekonomikā. Taču mēs neprotam ar to strādāt, jo paši par sevi esam mazi individuāli egoisti. Šobrīd, kad mēs ienākam jaunā sistēmā, mēs nesaprotam tās likumus, tāpēc ka no lineārās, diskrētās sistēmas pārejam uz analogo.

Diskrētajā sistēmā viss atkarīgs tikai no manis, no manām rīcībām, bet savstarpēji noslēgtajā, savstarpēji atkarīgajā sistēmā no manis nav daudz atkarīgs. Sanāk, ka tiešā, diskrētā attieksmē pret manu uzņēmumu, biznesu, es redzu, ka esmu atkarīgs no vairums faktoriem un tos visus nespēju paredzēt.

Tāpēc sapulcējas visi iespējamie G8, G20 samiti – politiķi, ekonomisti, finansisti – un nespēj rast nekādus iedarbīgus risinājumus, lai visa sistēma turpinātu normālu darbu. Likumi, ar kuriem piepeši esam sadūrušies mūsu attīstībā, kļuvuši integrāli.

Analogā sistēma no diskrētās sistēmas atšķiras ar to, ka tajā visi faktori ir atkarīgi viens no otra. Taču mēs šādu datu vairumu neprotam ņemt vērā, jo sevī paši tādi neesam, mēs vēl neesam pacēlušies līdz šim līmenim. Tāpēc esam pazaudējuši grožus, stūri, vadīšanas spēju un pasaule kļūst nevadāma, mēs nezinām, kurp tieši mūs nes. Nav precīzas ieejas un izejas, ir tikai kādas pilnīgi mums neparedzamas sekas. Protams, tādā pasaulē nav viegli dzīvot.

Tāpēc jādomā par to, kā mēs spēsim tomēr pielāgoties šim jaunajam stāvoklim, jaunajai sistēmai, kurā pēkšņi esam nonākuši. Tas ir nākamais mūsu attīstības līmenis, kāds cilvēces vēsturē iepriekš nekad nav bijis. Taču šodien tas jau ir piepildījies fakts.

No TV raidījuma „Noslēpumi personāla jautājumos”, 03.02.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed