Kamēr urbis vēl nav skāris nervu

Var meklēt visas iespējamās atrunas, taču, ja mēs saduramies ar dabas likumu, tad esam spiesti tam pakļauties. Kabalas zinātne klāsta par nemainīgiem likumiem. Kabalisti mums skaidro, kā iekārtota realitātes sistēma. Turpretī mēs domājam, ka tie nav stingri likumi, bet kas tāds, ko varam mainīt pēc savas izvēles: attiecības starp cilvēkiem, cilvēka saikne ar dabu, liktenis, laiks, kādi vakardienas vai rītdienas notikumi.

Visas šīs ilūzijas notiek tāpēc, ka nezinām sistēmu, nesaprotam, ka tā ir precīzi definēta un mainīt to nav mūsu spēkos. Neko nevar darīt, tā tas ir – ne citādi! Pat pret zinātni mēs izturamies tā, it kā varētu to zināmā veidā apiet. Tas notiek tāpēc, ka nejūtam, ka esam saistīti ar sistēmu tūkstošiem savstarpēji savienotiem pavedieniem, miljardiem nervu šķiedru.

Iedomājies, ka no tevis nāk bezgalīgs daudzums vadu, kas savieno tevi ar visu universu, un tie visi ir superjutīgi, gluži kā atkailināti nervi. Visiem ir zināms, cik neciešamas ir sāpes, kad piepeši pieskaras atkailinātam nervam zobā. Ikviens to reiz ir izjutis. Lūk, šādi atkailināti nervi nāk no tevis miljoniem, miljardiem, sasaistot tevi ar citiem. Tu viscaur esi apvīts ar šīm smalkajām baltajām šķiedrām, it kā iegremdēts želejā.

Iedomājies, cik tu esi jutīgs pret visu, kas norisinās kādā no vietām. Tu esi atkarīgs no visiem, bet viņi, savukārt, no tevis. Mēs esam cieši saistīti ar šīm smalkajām nervu šķiedrām pilnīgi visā. Lai kas notiktu, tev ir tikai viens jautājums, vai tavu nervu tas skar vai nē.

Mēs pašlaik esam atslēgti no šīs sapratnes, taču pamazām, ciešanu ceļā, tai pietuvināmies. Urbis pagaidām vēl nav sasniedzis tieši nervu, tas tikai urbj dobumu zobā un reizēm izraisa kādas sāpes, kuras vēl ir ciešamas. Reizēm mums pat izdodas aizbēgt no ārsta, atsakoties no ārstēšanas: lai būtu kā būdams.

Šeit nav iespējams izdarīt narkozi un novērst sāpes, jo sāpes ir problēmas rādītājs. Pateicoties tam, ka sāpes tev norāda uz problemātisko vietu, tu vari to izlabot: doties pie ārsta, paņemt zāles. Tajā gadījumā, ja esi spējīgs izārstēt materiālo slimību, tev atļauts izmantot narkozi. Turpretī garīgo narkozi nav iespējams izdarīt, jo tev ir jāizlabo problēmas cēlonis. Šim nolūkam tev nāksies atklāt visu sistēmu, kas sastāv no saiknēm.

No nodarbības, no Bāla Sulama vēstules, 01.02.2013.

 

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: