Meklēju cilvēku

Jautājums: Kā iespējams, lai cilvēks kļūtu aktīvs sistēmas elements, ja sacīts, ka visu dara gaisma?

Atbilde: Sistēma jau pastāv visā savā pilnībā un dižumā, stāvoklī, kas dēvēts par Bezgalības pasauli. Visas šķelšanās un apslēptības, visi samazinājumi un nosacījumi darbojas tikai attiecībā pret radījumu, lai viņam dotu iespēju pakāpeniski, kāpniskā veidā, sasniegt absolūto sistēmu.

Tāpēc mums ir jāsāk no stāvokļa, kurš atrodas vistālāk no pilnības. Daļu no visa ceļa radījums vispār iziet neapzināti, daudzās iepriekšējās pārdzimšanās. Mēs taču nesākam laboties apzināti tieši no Lielā sprādziena laikmeta, no matērijas pirmās daļiņas, kuru radījusi gaismas dzirkstele pirms miljardiem gadu.

Un ne jau vakar esam nokāpuši no koka un no pērtiķiem pārtapuši cilvēkos. Tas ir ļoti ilgs attīstības  process, kurš akumulē izmaiņas no paaudzes paaudzē. Rezultātā esam nonākuši pie šīs mūsu dzīves, kurā mums atlicis tikai pabeigt šo darbu – veikt noskaidrošanas! Patreiz galvenais ir apzināšanās – jūtās un prātā.

Tāpēc viss notiekošais šajā pasaulē fiziskajā, materiālajā līmenī ir jāpieņem tikai atbilstoši nepieciešamajai eksistencei, lai dotu dzīvnieciskajam ķermenim visu to, kas tam ir nepieciešams. Taču visai mūsu attīstībai ir jānorisinās cilvēciskajā pakāpē. Tādā veidā ir jāiekārto sava dzīve, tādā veidā jāvirza sava uzmanība, lai nenodarbotos ar dzīvniecisko pakāpi vairāk par vitāli nepieciešamo.

Turpretī visa uzmanība ir jākoncentrē uz cilvēcisko pakāpi, meklējot, kur šeit tieši atrodas cilvēks? Kā lai attīru un atdalu viņu no dzīvnieciskā, izvedu ārā no šī sajukuma un nodarbojos tieši ar viņu?

Protams, šeit viss ir atkarīgs no sabiedrības. Ja cilvēks atraujas no sabiedrības, viņam vairs nav nekādu iespēju virzīties tālāk uz priekšu. Viņam jāveido savs cilvēciskais tēls, mijiedarbojoties ar visu cilvēci vai vismaz ar to grupu, uz kuru viņu atveda. Ja viņš uztver šo grupu un savienošanos ar to kā absolūtu nepieciešamību, tad ar šādu savienošanos veido savu cilvēka tēlu.

Galvenais, tas ir laika paātrinājums. Ja Radītājs jau ir atvedis cilvēku pie laba likteņa un sacījis: „Izvēlies to sev”, tad tālāk viss ir atkarīgs no tevis: tev atliek tikai noskaidrot, kāds tieši liktenis tev ir jāizvēlas  un kā visu organizēt.

No nodarbības, no Bāla Sulama vēstules, 30.01.2013.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: