Darba prasme vidējā līnijā

Novosibirskas kongress, 1. nodarbība

Jautājums: Ko nozīmē darbs vidējā līnijā un kā to sajust?

Atbilde: Patiesībā vidējā līnija nepastāv. Dabā darbojas tikai divi spēki: atdeves spēks (zīmējumā – sarkanā krāsā) un saņemšanas spēks (melnā krāsā). Cilvēks nav ne viens, ne otrs. Šie abi spēki nāk no augšienes. Pastāv atdeves spēks, kurš radīja pretēju sev saņemšanas spēku. Šie divi spēki, pieņemsim, pluss/ mīnuss arī pastāv dabā. No tiem nāk viss: nedzīvais, augu, dzīvnieciskais. Cilvēks kā „garīga būtne” eksistē balstoties uz šo divu parametru salīdzinājuma, savienojuma sevī.

Ekrāns – pluss, ego – mīnuss. Cilvēks, savienojot tos sevī pareizā veidā, paceļoties virs sava egoisma, mērojot ceļu ar ticību augstāk par zināšanām, arī veido šo vidējo līniju.

Proti, no vienas puses, es satuvinos ar biedriem pret savu egoismu, jo garīgo pasauli mēs atklājam atrodoties tikai mūsu savstarpējā saiknē (dzeltenais laukums). Tomēr mūsu egoisms (melnie aplīši) paliek un aug arvien vairāk.

Starp mums rodas sfirot un pasaules, kurās viss izpaužas. Augstākā pasaule atrodas ārpus mums, ārpus mūsu egoisma, virs tā, virs mūsu savstarpējās saiknes. Tādēļ visa kabalas zinātne veidojas uz principa „tev būs mīlēt savu tuvāko kā sevi pašu”. Kāpēc? Tāpēc, ka tad, kad tu ar to strādā, izej ārpus sevis, ārēji veido šādu sensoru, tu sāc sajust Augstāko spēku, kas aizpilda visu. Tu vari to dēvēt par Radītāju vai Augstāko spēku – kā vēlies.

Tas ir mūsu darbs un tiek īstenots vidējā līnijā.

No 1. nodarbības Novosibirskas kongresā, 07.12.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: