Pasaule, kurā dāvina dāvanas

Dāvanu skaita palielinājums, kad caur tām es apgūstu no manis apslēptā avota iedarbību – Dodošā, tiek dēvēts par Ecira pasauli.

Dāvinātāja sajušanas, attieksmes pret mani atklāsme, tas ir, mīlestības atklāsme, tiek dēvēta par Brija pasauli.

Un šeit, šajā līmenī, sākas formas izzināšana, par cik šajā stadijā mīlestība atdalās no dāvanas.

Ja man ir svarīgs Dodošais (un es tiecos uz to, lai svarīgs man būtu Viņš, nevis pati dāvana), – tad tās īpašības, tās formas, tās izmaiņas, kuras Viņš manī izraisa, virza mani pie Viņa. Un es jau visas šīs pārmaiņas, kuras viņš manī rada, vēršu attiecībā pret Viņu. Es pūlos savās jaunajās izmainītajās īpašībās, kuras Viņš manī radījis, savienoties ar Viņu, pieķerties Viņam.

Tādā veidā pakāpeniski arvien vairāk, attiecīgi dāvanu palielināšanai, proti, pozitīvu pārmaiņu saņemšanai no Viņa, es pastāvīgi pūlos Viņam pievienoties. Rezultātā manī paliek tikai mīlestības, saiknes, nevis pašu dāvanu sajūta, par cik tas ir tikai sākotnējais līdzeklis.

Pēc tam norisinās formas atdalīšanās no matērijas nobeiguma posms, kad es pilnībā ar Radītāju, kurš sūta man visas šīs iedarbības, pāreju tikai uz jūtām, bet dāvanas izzūd, tās jau vairs nav nepieciešamas. Mēs izzinām jau pilnībā, sajūtam viens otru: Dodošais un saņemošais. Viņš tāpat saņem atpakaļ no manis adekvātas atbildes un iedarbības. Un tad mēs jūtamies savienoti. Šī kopējā sajūta „es un Radītājs kopā” arī tiek dēvēta par dvēseli.

Mūsu pasaulē dvēseles nav. Ir tikai punkts, kurš virza mūs uz dvēseli, izzināt Radītāju. Radītāja daļa mūsos, viņa īpašības mūsos tiek dēvētas par dvēseli. Šī dvēsele dalās piecās daļās, kas ļauj Radītāju pakāpeniski izzināt. Šīs daļas mēs dēvējam par malhut, zeir anpin, bina, hohma, keter vai arī nefeš, ruah, nešama, haja, jehida – atbilstoši šo daļu piepildījumam.

No virtuālās nodarbības, 02.12.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: