Uzvara vai sakāve?

Jautājums: Mūsu pasaulē cilvēki tiecas gūt uzvaru: esmu visus apdzinis, esmu lielākais utml. Kad cilvēks uzvar un kad viņš zaudē kopīgajā integrālā saprāta pasaulē?

Atbilde: Pamēģināsim nostumt malā pilnīgi visas mūsu pasaules izzināšanas kā egoistiskas un kuras tāpēc pilnīgi neattiecas uz nākamo līmeni – līmeni Cilvēks. Tas ir, viss, kas tiek izzināts mūsu pasaulē uztura, seksa, ģimenes, bagātības, slavas, varas, zināšanu veidā – nākamajā līmenī ir tukša nulle.

Nākamais līmenis ir filtrs, caur kuru iziet tikai tīri altruistiskas darbības, tas ir, darbības bez jebkāda labuma sev, tikai citu labā. Jums ir jāsaplūst ar citiem, jāsajūt viņu vēlmes kā savas, un tad jūs varat tās piepildīt.

Jautājums: Kas integrālajā līmenī tiek uzskatīts par uzvaru un vai tur mēdz būt sakāves?

Atbilde: Mēdz būt gan sakāves, gan uzvaras, taču jebkurā gadījumā tas viss ved uz uzvaru, jo sakāve ir vienkārši trūkuma atklāšana, kādu instrumentu trūkums, ar kuru palīdzību jūs varat sevi izlabot un virzīties tālāk.

Jautājums: Par kādiem instrumentiem iet runa?

Atbilde: Par spēkiem, īpašībām, atdeves spēku, saikni ar citiem, saikni ar dabu, par garīgās situācijas izpratni, kurā jūs atrodaties.

Kopumā instruments ir viens – atdeves īpašība, taču tajā ir daudz dažādu funkciju.

No TV raidījuma „Sarunas ar Mihaelu Laitmanu”, 11.03.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed