Jo augstāks kalns, jo priecīgāka atrašanās tā virsotnē

Jautājums: Kāpēc uz Zemes dzīvo tieši septiņi miljardi cilvēku, nevis 700 miljardi, jo tad kopīgā tilpne būtu daudzkārt lielāka un mēs sajustu lielāku baudu?

Atbilde: Lieta nav kvantitātē, bet gan kvalitātē. Šeit noris kvalitatīvs palielinājums – cik lielā mērā es varu iziet no sevis.

Tad, kad es sāku pacelties virs sava egoisma, es vispār nejūtu citus cilvēkus. Viņu vietā es jūtu lauku, vēlmi, vektorus, ar kuriem varu savienoties, saplūst mūsu kopīgajās vēlmēs, tieksmēs un izzināt tālāk.

Lielākā bauda – Augstākā izzināšana: Augstākā spēka, Augstākās vadības izzināšana, jo tā izveidota bāzējoties uz plusa un mīnusa pretstatu: vēlme saņemt un vēlme atdot. To sadursme mūsos rada milzīgus tukšumus, kurus mēs piepildām un no tā gūstam baudu.

Tā ir milzīga kārtības un harmonijas trūkuma izzināšana, bet pēc tam šīs harmonijas izzināšana. Tad, kad pretmeti, kuri iepriekš bija pilnīgi nesavienojami, savienojas kopā un viens otru papildina, tad cilvēks savās jūtās un prātā (izzināšanā) sasniedz neaprakstāmu prieku…

Jautājums: Proti, jo lielāks kalns, jo priecīgāka augšupeja beigās?

Atbilde: Līdz ar to priecīgāka sajūta, kad tu stāvi tā virsotnē.

No TV raidījuma „Sarunas ar Mihaelu Laitmanu”, 11.03.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: