Raudzīties uz sabiedrību ar mīlestības acīm

No Bāla Sulama vēstules skolniekiem (Nr. 50): Valdzinošās un lolotās nākotnes sākums tuvojas mums ar Radītāja palīdzību. Tādējādi es vēlos un ļoti ilgojos pēc tā, lai jūs būtu man līdzās ar miesu un dvēseli (tas ir, lai jūs pietuvinātos man, nevis es jums, par cik pēdējais ir izslēgts un pat bezjēdzīgs – un saprotošajam ar to ir pietiekami).

Cik ļoti es tagad nožēloju par svētku mēnesi pagājušā gada sākumā. Tas bija ļoti lielas vēlmes periods, taču jūs tajā laikā neatradāties man līdzās. Un tāpēc pilnīgi saprotama tā nožēla, kas dēļ tā pavadīja mani  visu gadu. Tā iemesls ir lepnība un iedomība, kas jūsos ielavījās. Un tādā pašā mērā starp jums radās nemotivēts ienaids. Un saprotams, ja jūs ienīstat vienu no grupas, tad tā ir skaidra pazīme, ka arī ar mani jūs neatrodaties absolūtā mīlestībā.

Šie vārdi uzrakstīti saskaņā ar mīlestības likumu, saplūsmes likumu: gluži kā ģimenē, kurā nav mazie un lielie – mīlestības likums vienlīdzīgi saista kopā visus. Tādējādi ikvienam jāpaceļas pār savu kritiku, jo viņš nosoda, pateicoties personīgajiem trūkumiem. Ar mīlestības acīm neviens netiks novērtēts kā mazāks salīdzinājumā ar pārējiem. Ja tu  savienojies saskaņā ar mīlestības likumu, augstāk par zināšanām, tad spēsi pareizi savienoties ar visiem vienlīdzīgā pakāpē.

Taču, ja starp biedriem grupā ir kādas atšķirības, tad tā ir sabojātības pazīme.

Mēdz būt labi un slikti laiki, labvēlīgāki un mazāk labvēlīgi. Un lai gan, no vienas puses, kabalisti atrodas augstāk par laiku, kustību un telpu, un iziet periodus atbilstoši savam personīgajam laikam, tomēr arī vispārējie laika periodi izraisa savu ietekmi. Tādējādi var pastāvēt kopējie īpaši labvēlīgie vai nelabvēlīgie periodi.

Gadās kopīgās atmodas no augšienes periodi vai tādi laiki, kad vieglāk atmosties no apakšas. Tāpēc jācenšas nepalaist garām šādas iespējas, kas tiek dotas no augšienes: pievienot atmodai no augšienes savu atmodu no apakšas. Pretējā gadījumā tas izskatīsies kā noniecināšana.

Satuvinājumā ir divi virzieni: ikviena pietuvināšanās visiem biedriem bez jebkādas starpības un ikviena skolnieka pietuvināšanās skolotājam.  Šeit viss tiek pārbaudīts ar kritiku, tā ir  mūsu lepnības rezultāts – kā mēs spēsim iet ar ticību augstāk par zināšanām un saprast, ka tas ir Radītājs, kurš sūta mums visus šķēršļus?

Katrs redz visu tādā formā, kādā viņam ļāvuši redzēt un nekad neredzēs patiesību. Taču ar savām pūlēm ticībā augstāk par zināšanām, mēs pievelkam gaismu, kas atgriež pie avota un pateicoties tam, izpelnamies redzēt patiesību.

No sagatavošanās nodarbībai, 23.12.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: