Pagātnes kabalistu nopelns

Jautājums: Ko nozīmē: „kabalisti novadīja gaismu cilvēkiem”? Tāpēc ka viņi vienkārši mainīja savu uztveri?

Atbilde: Kabalisti – cilvēki, kuri pāriet mahsomu, iekļaujas Augstākajā vadības sistēmā un ar savām vēlmēm laboties iegulda šajā sistēma savu aktivitāti.

Mēs to apgūstam Augstāko pasauļu sistēmā, kura atrodas pasīvā stāvoklī un strādā it kā tukšgaitā – tajā ir tikai hasadim gaisma. Taču, kad tur iekļaujas mūsu izlabotās egoistiskās īpašības, tad tajā parādās hohma gaisma un sistēma sāk strādāt. It kā tu piedotu gāzi un mašīnas motors sāk strādāt nevis tukšgaitā, bet augstāk par to – tas pats arī šeit.

Tāpēc kabalisti, kas sevi izlabojuši, būdami visas sistēmas daļas – gan mūsu, gan Augstākās – pievienoja šai sistēmai savu gaismu. Savām izlabotajām egoistiskajām vēlmēm viņi pievienoja hohma gaismu, un tāpēc visa sistēma strādā jau ar citiem apgriezieniem. Tas ir, tā spēj jau mūs pieņemt, apstrādāt mūs un iekļaut sevī, un tas ir šo kabalistu nopelns.

Tieši tāpat šodien darbojamies arī mēs. Izlabojot sevi, mēs kopumā darām to pašu attiecībā uz nākamajām paaudzēm, kuras nāk aiz mums. Un tā pakāpeniski visi viens aiz otra.

Tāpēc pasaules labošanās arī notiek no vieglām egoistiskām īpašībām uz sarežģītām. Un cilvēki, kuri atnāks uz kabalu, tas ir, uzsāks savu labošanos, pēc dažiem gadiem kļūs daudz egoistiskāki par mums, taču mēs būsim jau sagatavojuši viņiem augsni, pievelkot gaismu pasauļu sistēmā, kura bez mums būtu strādājusi tikai hasadim gaismas labā, tas ir, atrastos mazajā stāvoklī („katnut” stāvoklī).

No virtuālās nodarbības, 18.11.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed