Izklīdināt mītus par kabalu

„Priekšvārds Desmit Sfirotu Mācībai” ir galvenais no visiem esošajiem Bāla Sulama priekšvārdiem, par cik klāsta par kabalas zinātnes apgūšanas jēgu un nepieciešamību.

Zināms, ja mēs mēģinām kādam piedāvāt kabalas zinātni, tad rodas ļoti daudz problēmu. Cilvēki nezina, kas tas ir, bīstas, domā, ka tā ir mistika, visāda veida buramvārdi un no tā viņi it kā var justies labi vai slikti, vispār runā visu, kas tikai ir iespējams, izņemot to, kas šī zinātne ir īstenībā.

Jāsaka, ka šāda viedokļa tapšanā par kabalu panākumus guva pagātnes kabalisti, kuri ar nolūku to apvija ar neticamiem izdomājumiem un uzcēla tādu sienu, kuru nav iespējams pārvarēt. Tādējādi šodien, kad kabala mums ir jāatklāj masām, mēs redzam, cik tas ir sarežģīti.

Līdz mūsdienām turpinās pakāpenisks kabalas zinātnes pietuvināšanas process cilvēcei, un šis process vēl joprojām nav pabeigts. Lieta tā, ka mums ir grūti to visu izskaidrot cilvēkiem. Katru reizi mums rodas problēmas, un mēs skaidri nezinām, kā pietuvoties cilvēkam. Mēs klāstam viņam, ka tas, pieņemsim, ir savstarpējais galvojums vai kāda cita jauna zinību sistēma, psiholoģija – kopumā mēs pastāvīgi pūlamies jebkādā veidā izgrozīties. Un tikai pēc tam, kad kļūst saprotams, ka cilvēks spēj ar to aprast, mēs viņam skaidrojam, ka tā patiesībā ir kabala.

Tāpēc Bāls Sulams, kurš saprata kabalas zinātnes atklāšanas svarīgumu, kas ļautu glābt pasauli, izlabot briesmīgo krīzi, kurā mēs patreiz atrodamies, sāk savu priekšvārdu ar vārdiem, ka „vispirms es vēlos nojaukt to dzelzs sienu, kas stāv starp visu cilvēci un kabalas zinātni”. Šī zinātne – vissvarīgākā un nepieciešamākā, par cik sniedz atbildi uz jautājumu par dzīves jēgu un kā to sasniegt.

No virtuālās nodarbības, 18.11. 2012. 

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: