Dzelzs starpsiena pēc patērētāja pasūtījuma…

Jautājums: Kāpēc Bāls Sulams raksta, ka no kabalas mūs atdala dzelzs starpsiena, kuru nepieciešams uzspridzināt?

Atbilde: No savas puses Bāls Sulams jūt absolūtu nepieciešamību atklāt kabalu, taču no ļaužu puses viņš neredz tajā nekādu vajadzību. Kabalu atgrūž visiem spēkiem, izmanto visas iespējamās atrunas. Tauta izskatās gluži kā sasirgusi, nevēloties atzīt vienīgās zāles, kuras var glābt tās dzīvību. Tādējādi jāpūlas nogādāt tai šīs zāles jebkurā veidā, gluži kā bērnam: pievilcīgā iesaiņojumā un ar jebkuru pierunāšanu, iepriekšējiem paskaidrojumiem. Kaut kas taču ir jādara!

Vienkāršs cilvēks nejūt, kāda starpsiena atdala viņu no kabalas zinātnes. Tikai vēlāk mēs sākam to atklāt. Kabala – Radītāja atklāšanas metodika cilvēkam šajā pasaulē. Turklāt šāda atklāšana ir pretmetā mūsu dabai. Ja vien mēs sajustu, ka Radītāja atklāšana būs salda un nāks par labu mūsu egoismam, nesīs mums vairāk naudas, vairāk uztura, labklājību ģimenē, slavu, varu, zinības – mēs ar prieku to pieņemtu. Ja Radītājs piepilda mūsu pasaulīgās vēlmes, tad jebkurš ir gatavs tiekties pēc Viņa.

Taču, ja Radītājs nozīmē mīlestību pret tuvāko, kā sacīts: „No mīlestības pret cilvēkiem – līdz mīlestībai pret Radītāju”, tad Viņš nevienam nav vajadzīgs. Visi Viņu atgrūž un kopā ar Viņu arī kabalas zinātni.

Tāpēc zemapziņā mēs pretojamies kabalas zinātnei tās patiesajā veidā un esam tai pretstatā uz visiem 100 procentiem, tāpat kā arī pašam Radītājam. Īstās kabalas vietā mēs vienkārši iztēlojamies kaut kādu mistiku, visus iespējamos brīnumus, svētības un tādā formā spējam no tās ko pasmelt, pakļaujot sevi maldiem, it kā mums būtu darīšana ar kabalu. Patiesībā tas ir pilnīgi kas cits.

Tādā pašā veidā mēs varam vērsties pie Radītāja: raidīt Viņam lūgšanu, lai saņemtu no Viņa ko labu. Vienīgi tāpēc Viņš arī ir mums nepieciešams, lai izdarītu labāk sev. Turpretim tāds Radītājs, kurš mums izdarīs sliktāk, mums nav vajadzīgs. Viss tiek īstenots pēc patērētāja, egoista pasūtījuma. Tādēļ, neskatoties uz to, ka kabalas zinātne iet mums līdzās jau tūkstošiem gadu, mēs esam no tās atdalīti ar dzelzs starpsienu.

No nodarbības pēc „TES priekšvārda”, 11.11.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed