Slepenā kontaktpoga

Jautājums: Iekšējā piepūle nes cilvēkam ciešanas. Vai var sacīt, ka šīs ciešanas aizstāj viņam tās, kuras nāk tiešā ceļā no dabas – viesuļvētras un citas dabas katastrofas?

Atbilde: Principā, jā.

Tā vietā, lai atjaunotu viesuļvētras nopostītās mājas, tā vietā, lai ciestu trūkumu un tiktu pakļauti nāves briesmām, var pielikt dvēseliskās, iekšējās pūles. Taču tām jābūt ar kvalitatīvu raksturu, tai pašā laikā daba mūs piespiež veikt kvantitatīvās pūles.

Starpība starp kvantitāti un kvalitāti ir kolosāla. Mēs to zinām no piramīdas likumiem, tā dalās četros līmeņos: nedzīvais (N), augu (A), dzīvnieciskais (Dz) un cilvēciskais (C). Cilvēciskajā attīstības līmenī mēs ieguldām pūles nolūkā. Taču cilvēki atrodas viszemākajā līmenī. Cik milzīgas pūles viņiem jāiegulda visā piramīdas pamatnes platumā! Cik lielu vēlmes teritoriju viņiem nāksies aptvert, cik tonnu dzelzsbetona uzlauzt, cik daudz darba stundu patērēt, cik daudz problēmu un slimību pārdzīvot, cik lielu trūcību izjust!

Taču no otras puses, augšienē mēs varam nomainīt ilggadējās miljardu cilvēku nelaimes ar vienu kontaktpogas nospiešanu (✓).

Tomēr nedomā, ka nospiest šo kontaktpogu ir vieglāk kā atstrādāt tūkstoš gadu spaidu darbos. Ne velti Israēla dēli iekliedzās tuksnesī, būdami gatavi atgriezties atpakaļ uz Ēģipti spaidu darbos pie Faraona, lai tikai nevajadzētu nospiest šo kontaktpogu. Šeit ielikta tā lēmuma būtība, kurš cilvēkam ir jāpieņem un tāpēc mūsu pasaule līdz labošanās beigām neizzudīs.

Nospiežot šo kontaktpogu, tev jāapzinās un jāsaprot notiekošais. Tu nevari vienkārši to iegremdēt un ar izbrīnu vērot sekas. Tā notiek mūsu pasaulē, taču garīgajā tu nospied kontaktpogu tikai pēc tam, kad esi noskaidrojis visas darbības, kuras izej. Citādi sakot, atbrīvošanās forma ir ielikta trimdā. Tev nepieciešams iztēloties šo procesu, pretējā gadījumā tu nespēj izdarīt izvēli. Izvēlēties – nozīmē zināt nākotni un tieši to arī vēlēties.

Kvalitatīvi šis darbs ir smagāks par vienkāršo. Tādējādi pat tie, kuri uz to bija spējīgi, kliedz: „Atgriezīsimies! Nomainīsim šo darbu pret iepriekšējo!”

Jautājums: Tad kāpēc kabalisti klāsta, ka Toras ceļš ir vieglāks par ciešanu ceļu?

Atbilde: Tu pūlies nosvērt uz vieniem svariem nesavienojamas lietas: gaismas kvantu un miljardiem tonnu „iežu”. Vai tad tos var salīdzināt? Iekšējā gaismas enerģija miljardiem reižu pārsniedz materiālo svaru. Taču tavā egoistiskajā uztverē, iluzorajās sajūtās šīs lietas ir nesamērojamas.

Sacīts: „taisnais ir pasaules pamats”. Viņa spēks, viņa vērtība stāv nesalīdzināmi augstāk attiecībā pret cilvēci. Bez taisnā cilvēki nebūtu ne uz ko spējīgi, viņi vispār neeksistē garīgajā nozīmē. Tāpēc nav tādu svaru, uz kuru kausiem tu varētu uzlikt šo divu pūliņu veidus.

Jautājums: Vai rezultātā visiem nāksies nospiest uz šīs kontaktpogas?

Atbilde: Nē. Pat ne visiem Israēla dēliem, tas ir, tiem, kuri tiecas taisni pie Radītāja. Visi piedalās kontaktpogas nospiešanā, taču grūti pateikt, kam nākotnē tiks vadošā loma.

No vienas puses, cilvēks nevar virzīties uz priekšu bez līdera. Ikvienā paaudzē kādam ir jāaizrauj un jāved uz priekšu citi. Taču no citas puses, var notikt tā, ka radīsies kas līdzīgs Sinedrionam – cilvēku grupai, kuri gatavi un spējīgi savstarpējā saiknē atrast to īpašo kopējo Spēku, kurš arī kļūs par līderi.

Nedomāju, ka kāds spēj dot skaidru prognozi. Tas arī nav svarīgi. Galvenais – mēs virzāmies uz priekšu. Kas būs nepieciešams, tas arī notiks. Neziņa dotajā gadījumā nav problēma.

Tā vai citādi, visi piedalīsies procesā. Un līdz pašām labošanās beigām, līdz pēdējam spiedienam mēs visi būsim viena piramīda. Tikai galīgās labošanās gaisma izveidos no līnijas apli. Garīgo kāpņu pakāpieni nemainās un tikai tad, kad visa Malhut sāks laboties, nonāks līdz Keter un tam pielīdzināsies, tad izzudīs visas formas, izņemot apli.

Jautājums: Vai šī kontaktpoga pēc būtības ir mīlestība pret tuvāko?

Atbilde: Jā. Taču caur mīlestību pret tuvāko mēs tiecamies uz mīlestību pret Radītāju – to nepieciešams atcerēties.

No nodarbības pēc raksta „Toras dāvāšana”, 04.11.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed