Cik gadus dzīvos cilvēks

Jautājums: Mēs slimojam un nomirstam, tāpēc ka izsīkst dzīves spēks. Nodarbojoties integrālajās grupās cilvēkiem pastāvīgi būs kopējais neizsīkstošais dzīves spēks, viņi tam pievienosies un no tā barosies. Vai tas nozīmē, ka izzudīs visas slimības un palielināsies dzīves ilgums?

Atbilde: Tas, ka cilvēki pakāpeniski pārstās sajust savu ķermeni un redzēs to ne kā ķermeni, bet kā spēku kopumu, kas aino mums šo ķermenisko tēlu un vispār visas mūsu pasaules tēlu, tas, bez šaubām, ir ļoti tuvu. Turklāt pēc tam, līdz ar to pakāpeniski sāks izzust visas slimības un visas problēmas, kas saistītas ar ķermeni, ar ģimeni un visu citu, par cik tas viss pāriet uz citu risinājuma līmeni – uz spēku līmeni.

Mūsu pasaule izzūd, jo izzūd tā pamatne, uz kuras šie spēki mums zīmē mūsu pasaules ainu, rezultātā tā izzūd. Tādā veidā mēs redzēsim, kā kopā ar šo pasauli, izzūd visas problēmas.

Jautājums: Un tomēr, vai integrālajās grupās cilvēki dzīvos ilgāk?

Atbilde: Es nezinu starpposmu stāvokļus. Dabiski, cilvēks jutīsies kā dzīvojošs mūžīgi un pilnībā – tajā mērā, kādā viņš caur grupu sajutīs Augstāko gaismu.

Iespējams, tas pats sāks notikt ceļā uz šo virzienu, mērojot satuvināšanās stadijas ar šiem stāvokļiem. Taču tas, ka mēs mazāk sajutīsim mūsu ķermeņa problēmas – tas nešaubīgi. Iztika, apģērbs un viss pārējais mums būs nepieciešami tikai saskaņā ar mūsu nepieciešamību un ne vairāk. Tas ir, mode, reklāma – tas viss izzudīs. Mūsu pasaule kļūs pilnīgi citāda.

Turklāt dzīves ilgums, protams, palielināsies. Taču es nedomāju, ka tā daudzkārt pārsniegs 100 gadus.

Esmu vairākkārt bijis Šveicē, īpaši mazās pilsētiņās vai ciematos. Tur ir ierasta parādība, ja cilvēks nodzīvo līdz 100 gadiem. Tas vienkārši ir apbrīnojami. Proti, vienam – pāri 90, citam – 95. Redzi – normāls vīrs, stiprs vecītis un nekas – pļauj zāli pļavās uz kraujām kalnu nogāzēm. Es nespēju iedomāties, kā viņš vispār noturas uz nogāzes, turklāt viņš vēl pļauj.

Tāpēc šodien pie normāla dzīvesveida, cilvēkam nav nekādu problēmu nodzīvot līdz tādam vecumam.

Taču es nedomāju, ka pastāv nepieciešamība uz ko lielāku. Starp citu, arī Bībelē sacīts: „70 cilvēka dzīves gadi”. Turklāt, ja dzīve paredzēta ar īpašu misiju, tad 100 – 120 gadi. Tāpēc, principā, mēs tikai nedaudz pārsniegsim šīs barjeras un tam arī nav īpašas nozīmes.

No TV raidījuma „Sarunas ar Mihaelu Laitmanu”, 10.03.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: