Viegla pastaiga mērojot ciešanu ceļu?

Jautājums: Vai cilvēkam vismaz nelielā mērā ir jāmēro ciešanu ceļš, vai arī no tā var izvairīties? Sanāk, ka cilvēkiem, kuriem nav nopietnu ciešanu dzīves pieredzes, šis ceļš var likties kā viegla pastaiga?

Atbilde: Es tā nedomāju. Šodien visas valstis krīt smagā stāvoklī – katra savā veidā.

Palūkojiet, kādas nopietnas ciešanas sākas Ķīnā. Šai valstij bija ļoti nopietni nākotnes plāni. Taču tagad pār viņiem veļas dabas kataklizmas, priekšā vēl sabiedriskie triecieni. Ar Tuvajiem Austrumiem viss ir skaidrs. Eiropa – savās problēmās. Krievijā – drausmīgas attiecības strarp cilvēkiem.

Cilvēki redzēs, ka bagātība padarījusi viņus par zvēriem un radījusi tādus apstākļus, ka vairs nav iespējams eksistēt. Viņiem būs ļoti grūti dzīvot, grūti atrisināt pat mazāko problēmu, jo daba liks visus iespējamos šķēršļus jebkura maza cilvēka ceļā. Dzīve sāks pārvērsties neiedomājamā mazu problēmu daudzumā, kuras summēsies vienā lielā. Kā dzīvot sabiedrībā, kura apgrūtina tevi ar saviem speciāli radītajiem šķēršļiem?

Milzīgs bezdarbs Dienvideiropā un citās valstīs. Amerika sabrūk un turpinās sabrukt, par cik jau ir pārdzīvojusi savu lūzuma punktu un slīd lejup, – tas bija jau redzams praktiski vēl pagājušā gadsimta vidū. Taču, neskatoties uz to, tā vilcina savu galu uz visas pasaules rēķina, turklāt tas jau būs ļoti nopietni.

Ir valstis, kuras to sajūt ātrāk, citas – lēnāk, taču agri vai vēlu to sajutīs visa pasaule. Globālā savstarpējā saikne nevienam neļaus no tā izvairīties. Nevienam! Jūs varat doties uz neapdzīvotu salu un tur vienalga to jutīsiet.

No raidījuma „Sociālās vides izveidošana”, 25.09.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Nākamā ziņa: