Ikvienam nāksies iziet Ēģiptes trimdu

Jautājums: Ko nozīmē stāvoklis Ēģiptes trimda, raugoties no cilvēka darba grupā redzes viedokļa?

Atbilde: Ēģiptes trimdas stāvoklim nav jāturpinās ļoti ilgu laika posmu, kā tas varētu likties no šī stāvokļa apraksta, saskaņā ar kuru tas ilga 210 gadu, turklāt tam vispār bija jāizstiepjas 400 gadu garumā. Ja mēs virzāmies ar labu ātrumu, tad varam atstrādāt un noskaidrot to ļoti ātri.

Bez tam cilvēkam vai grupai nav jāatklāj visas šī procesa detaļas, kas aprakstītas Torā, iedziļinoties visās šī stāsta niansēs. Tas nav iespējams, tur iekļauta vesela jūra dažādu stāvokļu, kuri pilnībā, no beigām uz sākumu, atklāsies tikai pašās labošanās beigās (Gmar Tikun).

Tas, ko mēs izejam, ir mums pietiekams fragments no kopējā trimdas stāvokļa, kas aprakstīts attiecībā uz visām dvēselēm. Mēs, turpretī, atklājam tikai vienu noteiktu griezumu, kas atbilst mūsu dvēselēm.

Tāpēc nevajag jaukt galvu, lasot stāstu par Ēgiptes trimdu un piemērot sev katru tur aprakstīto sodu. Nedomājiet, ka tam visam ir jāveļas pār vienu cilvēku – katram tas jāiziet tādā mērogā, kā to traktē mūsu globālais egoisms.

Būtībā trimda sākas ar to, ka mēs patiešām sākam vēlēties savienoties un jūtam traucēkļus. Tikai no šī momenta arī sākas trimda. Beidzas pirmie „septiņi treknie gadi” un sākas „septiņi bada gadi”. Un mēs sākam tos zināmā mērā sajust. Taču mums jāpieliek tikai nelieli spēki, lai atklātu pēc tā īstu nepieciešamību, kas pietiekama, lai saņemtu Toru.

Egoistiskajai vēlmei jāatklājas kā mums traucējošam šķērslim, „palīgam, kas vērsts pret mums”, kurš mums ir jāizlabo, jāattīra. Nepieciešamība strādāt ar labo un kreiso līnijām, noved mūs pie Radītāja atklāšanas, pie Toras dāvāšanas, pie vidējās līnijas.

No nodarbības pēc Rabaša raksta, 21.10.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed