Augstākās realitātes ceļvedis

Katrreiz, uzsākot kabalas grāmatu studēšanu  un īpaši Zoar Grāmatu, mums vispirms jāpasakās par stāvokli, kuru esam izpelnījušies. Turklāt esam izpelnījušies apgūt atdeves īpašību, atdeves pasauli, savienoties ar spēka Avotu, kurš spēj mainīt un pacelt mūs augšup pāri dzīvnieciskajai pakāpei uz cilvēcisko. Tad mēs atradīsimies atdevē un mīlestībā pret tuvāko un Radītāju.

Tas nozīmē, ka jānovērtē tas „aparāts”, tas līdzeklis, kas atrodas pašlaik mums priekšā, – īpaša grāmata, kuru lasot, es nodibinu saikni ar augstāko pasauli. Ja es to augstu vērtēju, ja tiecos augšup un izjūtu dievbijīgas trīsas, tad ar grāmatas lasīšanu spēšu veikt ar sevi nepieciešamās darbības. Taču ne tāpēc, lai tikai mainītos, bet lai nonaktu pie atbilsmes ar to, kas atrodas ārpus manis.

Man šķiet, ka man visapkārt ir liela pasaule un dotajā momentā tas tā arī ir. Taču pēc tam es atklāšu, ka visa šī pasaule ir manas tilpnes/ vēlmes. Tad es uztveršu tās kā sava ķermeņa daļas, ar to izveidojot attieksmi pret Augstāko spēku, kas mani radīja un būšu ar to saplūsmē.

Grāmatai tas viss man ir jānodrošina. Un tāpēc jāprot novērtēt tā lielā sistēma, kura atrodas man apkārt. Kabalas grāmata līdzīgi ceļvedim iepazīstina mani ar realitāti, kurā es īstenībā atrodos un paskaidro, kā to izmantot, lai izzinātu Augstāko spēku un nonāktu pie saplūsmes ar to.

Vispirms jānovērtē perspektīva, kas mums paveras. Atbilstoši šai vērtībai, šim augstumam, mēs varam vērsties ar lūgumu. Ja mērķis ir tik cēls, liels un brīnumains, protams, es vēlos to sasniegt.

Tad es sāku iekļaut savu vēlmi – saņemšanai vai atdevei – atkarībā no tā, cik lielā mērā to izpaužu. Turklāt, lai pareizi izpaustu vēlmi, jaizpilda daži nosacījumi:

1. Es apzinos paša Avota augstumu.

2. Redzot, cik tas ir liels, es vēlos, lai tas uz mani pareizi iedarbotos. Šis spēks var būt gan „dzīvības eliksīrs” vai arī „nāvējošā inde” – viss atkarīgs no manas attieksmes: ko es no šī spēka vēlos? Lai es varētu izveidot pret to pareizu attieksmi, man tika iedota grupa. Ja kopā ar biedriem es cenšos izveidot „kopēju lūgšanu”, tad mūsu prasība būs pareiza, un mēs saņemsim „dzīvības eliksīru”. Vienatnē cilvēks nevarēs zināt, vai viņš pareizi lūdz. Un tādējādi man iedeva līdzekli ar nosaukumu „biedri”, pateicoties kuram, es, protams, varu pareizi vērsties, lai saņemtu pareizas lietas.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 03.10.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed