Vienatnē ar Radītāju

Bāls Sulams „Miers pasaulē”: Mēs atradām iespēju ielūkoties pēdējās paaudzes dzīves apstākļos, miera visā pasaulē laikos, kad cilvēki izmantos savu vienīgumu tikai atdeves tuvākajam formā, nevis saņemšanai savā labā.

Ir vērts nokopēt šo dzīves veidu tādā pakāpē, lai tas kalpotu mums par pamācību un paraugu un nomierināties zem mūsu dzīves viļņu kaskādes. Varbūt arī mūsu paaudzē tas ir lietderīgi un var mēģināt pielīdzināties šādam dzīves veidam.

Maksimāla, pilnvērtīga cilvēka realizācija ir iespējama tikai atdevē. Šāda realizācija saglabā viņa individualitāti, personību, unikalitāti. No citas puses, saņemot, cilvēks mācās no citiem un viņam nav nekā sava. Viņš pārņem no apkārtējiem uzvedības šablonus un viņus atdarina, atkārtojot aiz citiem kā pērtiķis. Tādā veidā viņš patiešām aprok savu vienreizīgumu.

Tas attiecas arī uz sabiedrību kopumā. Tad, kad sabiedrība ir egoistiska, tā praktizē egoistisko audzināšanas sistēmu un atņem cilvēkam personīgo Es. Tā vietā viņam tiek demonstrēti visi iespējamie paraugi, kā viņam ir jāizskatās visās dzīves situācijās.

Un otrādi, garīgais, integrālā audzināšana cilvēku atver. Katrs, kurš uzsāk personīgo labošanos, it kā sevi atver un neviens nevar tajā iejaukties. Cilvēks pats atklāj sevī dažādas vēlmes, domas, nolūkus – un pats sāk ar tiem strādāt. Šī darba rezultātā viņam atklājas Radītājs. Cilvēks sajūt sevi un Radītāju, līdz nonāk pie saplūsmes savā ceļā. Nekāda ārējā iejaukšanās šeit nav iespējama – tikai palīdzība un atbalsts. Lai kā nebūtu, pēc būtības cilvēks paliek aci pret aci ar Radītāju.

Garīgajā attīstībā nav spiediena un piespiešanas, nav standartu un bērnībā iekaltu stereotipu, nav nekādu obligātu šablonu. Cilvēks visu saņem no augšienes, un par piemēru viņam kalpo Radītājs. Hasīdismā mācās pie rebē, parastajā dzīvē – pie speciālista, bet garīgajā darbā mēs mācāmies pie Radītāja. Viņš sniedz piemēru, un es cenšos būt tāds pats kā Viņš. Tieši Viņam es lūdzu piemērus, spēkus, saplūsmi. Viss tetatet ar Radītāju.

No nodarbības pēc raksta „Miers pasaulē”, 12.09.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: