Lūgšana dvēseles veidošanai

Jautājums: Kāda lūgšana nepieciešama, lai pārvarētu šķēršļus?

Atbilde: Sākumā jāsasniedz svētība, pēc tam jau lūgšana. Lūgumam arī jābūt tādēļ, lai sniegtu labpatiku Radītājam. Proti, šeit pastāv vesela darbību un vēlmju secība, kur viens veidots uz cita, līdz tie visi izkārtojas vienā ķēdē.

Šajā ķēdē iesaistīti: Radītāja dižums, mana personīgā niecība un lūgums dot man spēkus un izlabot mani. Tas viss ir Radītāja darbs, nevis mans. Tas viss paredzēts, lai es varētu sasniegt izlaboto stāvokli, tādā veidā sagādājot prieku Radītājam.

Tad, kad es to visu izkārtoju vienā pareizā ķēdē, ar to es parādu, cik lielā mērā saprotu un zinu procesu, cik lielā mērā tam piekrītu un vēlos tajā piedalīties. Tas arī tiek dēvēts par manu garīgo tilpni.

Ja visas vēlmes, domas, cēloņi un sekas ir pareizi izkārtotas, tas izveidojas tādā lūgšanā, kā lūgšanu grāmatā, kuru sarakstījuši kabalisti. Tādā veidā viņi mums sniedza piemērus, kā izveidot savu vēršanos pie Radītāja ar pateicību, lūgumu un nolūku sniegt Viņam baudu – proti, izveidot savu tilpni. Lūgšana tā ir garīgās tilpnes izveidošana. Nekas vairāk netiek no mums prasīts. Taču mums jāsaprot, ka tilpni veido gaisma un tāpēc no mums nepieciešams lūgums, lai notiktu darbība no augšienes. Tad, kad mēs iegūsim pareizu tilpni, tad jau ar to spēsim veikt saņemšanas darbības atdeves dēļ.

Pirmām kārtām nepieciešama ļaunuma apzināšanās, tā noskaidrošana, vēlme no tā atbrīvoties, lūgums par labošanos. Sākumā mēs labojamies uz atdevi atdeves dēļ, bet pēc tam sasniedzam saņemšanu atdeves dēļ. Un tas viss atspoguļots lūgšanu kārtībā lūgšanu grāmatā, kuru mums sagatavojuši lielās kabalistu Sapulces (Sanhedrīna) locekļi vēl pirms garīgās sašķelšanās.

No nodarbības pēc Rabaša vēstules, 06.09.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed