Mīlestība dāvanā radījumam

Radītājā nav nekā cita, izņemot mīlestību. Taču lai mēs varētu izzināt, kas ir mīlestība, jo tas ir kas pilnīgi mums neizprotams, Radītājs vēlmē baudīt izveido visus iespējamos apstākļus, ar kuru palīdzību mēs varam izzināt mīlestību.

Mīlestība ir kas pilnīgi svešs un nesaprotams mūsu egoismam, kurš pretrunā dabai. Kā  iespējams, lai izbaudot man priekšā esošos dažādos mielastus, es no to garšas sajustu Saimnieka mīlestību? Kāda sakarība starp vienu otru?

Šeit arī ietverta radījuma būtība, „esošā no nekā”, ka šī „no nekā” iekšienē atrodas kaut kas no „esošā”. Un tāpēc no „nekā”, no vēlmes baudīt es varu nonākt pie esošā, tas ir, no iespaida vēlmē baudīt nonākt pie mīlestības – pie īpašības, kas pilnīgi atdalīta no radījuma absolūti visā.

Un pēkšņi notiek tāds brīnums, ka zināmu darbību un procesu rezultātā vēlmē baudīt, tā sasniedz īpašības, kas pieder augstākajai, dievišķajai dabai.

Mums tas ir pilnīgi nesaprotams, kā no darbībām „dod – saņem” var piedzimt tāds brīnums, kuru dēvē par mīlestību. Tā vispār neattiecas uz vēlmi baudīt.

Katrreiz, ikvienā pakāpē mums jāpiepilda savas darbības un iespaidi, kuras tiek pārdzīvotas vēlmē baudīt, lai to visu savāktu un paceltu augšup ceļā uz mīlestības īpašības izzināšanu.

No nodarbības pēc „Desmit Sfirotu Mācības”, 03.08.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: