Punkts, kas ietver visu ceļu

Bāls Sulams „Kalpone, savas kundzes mantiniece”: Tad, kad mums nav pa spēkam uzvelt savos plecos smagu nastu un nogādāt to citā vietā, mēs meklējam veidus, pateicoties kuriem būs iespējams sadalīt nastu mazās daļās un nogādāt to pēc kārtas.

Radītājs radīja lielu, daudzslāņainu, spēcīgu vēlmi baudīt – tieši atbilstošu Savai atdevei, Savai vēlmei sniegt baudu radījumiem. Radītājs šo vēlmi izveidoja kā ļoti sarežģītu, lai tā prastu sajust, saprast Viņu, līdzināties Viņam, lai pieņemtu, apgūtu visu radīšanas nodomu un apstrādātu to atgriezeniskajā gaitā. Tāpat bagātais saimnieks, neskatoties uz savu prioritāti, vēlas, lai viesis kļūtu tieši tāds pats kā viņš, bez jebkādiem ierobežojumiem.

Šim nolūkam mums nepieciešami daudzkārtīgi posmveidīgi labojumi. Nav iespējams vienreiz nogādāt šo „nastu”, tas ir, izlabot tilpni, kuru radījis Radītājs. Šajā tilpnē/ vēlmē mums jāveic izpēte un analīze, jānonāk pie sapratnes un saskaņas, apstrādājot un realizējot to no savas puses, lai pieņemtu tieši tādu pašu formu, kāda piemīt Radītājam. Un tas viss – pateicoties īpašībām, kuras mums vispār nepiemīt.

Pēc būtības cilvēks ir mašīna, izņemot tikai vienu punktu, kurš dzirksteles veidā nonāk pie viņa no Radītāja. Mēs nezinām, kas ir šī dzirkstele, taču tieši tā iedveš mums dzīvību ceļā uz līdzības ar Radītāju sasniegšanu. Kaut kas iekšienē man nedod mieru, līdz kļūšu kā Radītājs. Ja cilvēkam ir šāda tieksme, viņam tā jārealizē – bez jautājumiem. Un tikai ceļā, kad viņš pats sāk kaut ko saprast, viņam rodas izvēles brīvība…

Tātad runa iet par posmveida darbībām, ar kuru palīdzību mēs pakāpeniski pievienojam visu saņemošo vēlmi savai dzirkstelei, izveidojot tai apkārt Radītāja formas. Mēs veidojam šīs formas no vēlmes, saskaņā ar punktā ielikto programmu. Tajā mazajā „bumbiņā” atrodas visi mūsu rešimot no esošā momenta un līdz labošanās beigām. Tas līdzinās sēklas pilienam, taču šis piliens nosaka, kuras vēlmes daļas, kādā secībā un kādā veidā tam jāpievieno, līdz apkārt tam noformēsies pilnvērtīgs Cilvēks.

No nodarbības pēc raksta „Kalpone, savas kundzes mantiniece”, 30.08.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: