Viss pret mums

Visbeidzot cilvēks atzīst, ka jāmainās viņam pašam.

Tāda sapratne nenāk uzreiz – kurš tad sākumā to vēlēsies? Taču pakāpeniski noskaidrojas, ka krīze nevājinās un nelaimes tikai pieaug. Šodien mēs jau redzam: visās mūsu darbības jomās cilvēce pieļāvusi milzums kļūdu un nonākusi pie kraha. Tādējādi rodas jautājums: kur slēpjas notiekošā cēlonis? Kāpēc viss, ko esam izveidojuši, strādā pret mums?

Visu sistēmu trūkumi atklājas diendienā – mūsu egoisms tās bojā arvien vairāk. Piemēram, veselības aprūpe: milzīgais zāļu daudzums būtībā ir inde, kas sagrauj mūsu organismu. Tās speciāli tiek izstrādātas tā, lai mēs uz tām „uzsēstos” un lietotu tās visu atlikušo dzīvi, pievienojot aizvien jaunus nosaukumus.

Speciālisti rada jaunākās medicinīskās iekārtas un aparātus izmeklēšanām un analīžu veikšanai. Lai gan tie nav nepieciešami: cilvēku jau bez tā nogurdina un nogāž gar zemi tik lielā mērā, ka viņš vairs nezina, kur viņam likties no tādas dzīves. Un to dēvē par „žēlsirdību”? Mēs arī paši nezinām, ko vēlamies.

Un tā notiek visās sfērās – ģimenē, izglītībā utt. Sākotnēji mēs vēlējāmies nest labestību, taču pēc tam atklājām, ka egoisms izkropļo jebkurus iesākumus un vērš tos mums par ļaunu. Tāpēc tas arī tiek dēvēts „palīdzība gluži pretēji”: lai ko tu darītu, egoisms nostājas pret tevi, liekot izlabot situāciju.

Šodien šis process ieņēmis globālus mērogus: praktiski neviena no sistēmām, kuras esam radījuši, nekalpo mūsu labumam. Tādējādi varam secināt, ka vienīgais risinājums – izlabot paša cilvēka dabu, nevis ārējos apstākļus. Pakāpeniski tas kļūst acīmredzams, un tā rezultātā atklājas kabalas zinātne.

Cilvēce jebkurā gadījumā atklās visu pasaules nelaimju cēloni – cilvēcisko dabu. Taču neviens nezina, kā to izlabot. Un šeit pienāk mūsu kārta. Mums nopietni jāpapūlas, lai parādītu cilvēkiem galveno momentu: neskatoties uz strupceļa sajūtu, ir iespējams izlabot cilvēku un līdzsvarot dabu. Metodika pastāv, un tā ir gatava pielietošanai.

Lūk, šāds vēstījums mums ir jānodod pasaulei. Pretējā gadījumā pasaule nonāks daudzkārt sliktākos stāvokļos un tikai tad atradīs to pašu risinājumu. Mums jāpacenšas to parādīt pasaulei jau patreiz.

No nodarbības pēc raksta „Trimda un atbrīvošanās”, 29.08.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: