Integrālā akluma labošana

Lai arī mums ir nepieciešams studēt, mainīt un izlabot sevi pašus, taču tas vēl nav viss, jo daba mūs it kā paceļ uz nākamo pakāpi. Tā vēlas mūs izvest no mazu, nesaprātīgu zvēru stāvokļa, kuri pastāvīgi plēšas, izjauc savas ģimenes un attiecības un kuri nonākuši galīgā strupceļā pēc visiem mēģinājumiem izveidot sev labu dzīvi.

Tieši pateicoties pilnīgai nopostīšanai un kritumam, pasaulē pieaugošajām vilšanām un izmisumam, mēs varam sākt virzīties augšup pretim jaunai pasaulei. Jebkuram ir saprotams, pat tīri psiholoģiski, ja uz visu raudzīties ar mīlestības, līdzcietības acīm, ar sajūtu, ka visa pasaule pieder man, gluži kā rūpīgai mātei, ja just, ka atrodos ikvienā, tad tas man dos pilnīgi citādu skatu uz pasauli.

Izejot no tā, ir saprotams, ka pasaule cilvēkam sāk likties pilnīgi citāda. Viņš saņem integrālo „redzi”, it kā lūkotos uz pasauli caur jaunām brillēm. Tagad viņš redz, ka pasaulē darbojas tikai vienīgā metode, viens spēks, vispārējā sistēma. Viņš saprot, ka visi ir savstarpēji saistīti un viens otru papildina. Turklāt visa daba: nedzīvā, augu, dzīvnieku pasaule un cilvēki – piepeši atklājas viņam kā vienota sistēma. Viņš atklāj visus saiknes veidus, kas pastāv dabā.

Iepriekš, raugoties no egoisma skatpunkta, viņam šķita, ka viss ir atdalīts viens no otra un ka var neraizēties, ja kaut ko sabojāsi. Vēloties saņemt labumu vienā vietā, viņš nebaidījās nodarīt otram ļaunumu. Galvenais viņam bija izdarīt labi tur, kur viņš pats atrodas.

Taču tagad, ar savām jaunajām integrālajām brillēm, viņš saskatīja, ka šīs vietas saistītas viena ar otru un nav iespējams rīkoties nodarot otram ļaunumu. Tieši tāpēc mēs pašlaik atrodamies krīzē, jo domājam, ka laba dzīve mums jāiekārto tikai sev apkārt, bet viss pārējais var gaidīt.

Integrālās redzes trūkums neļauj mums šodien ieviest kārtību nevienā jomā. Mēs nezinām, ko iesākt ar finanšu sistēmām, ekonomiku, tehnoloģijām, ekoloģiju, ģimeni, ar bērnu audzināšanu. Tas viss notiek integrālā akluma dēļ.

Taču izveidojot jaunas integrālas attiecības ģimenē, mēs spēsim caur tām saprast, kā mums iekārtot pasauli. Mēs redzēsim, kā viss ir savstarpēji saistīts viiens ar otru un saņemsim instrumentus, kas ļaus uztvert jaunu pasauli.

No 31. sarunas par jauno dzīvi, 11.07.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: