Lūgt Radītāju

Jautājums: Ko nozīmē – lūgt Radītāju?

Atbilde: Lūgt Radītāju nozīmē, ka tu apzinies spēku, kas darbojas visā, kas radīts, saproti, ka esi no tā atkarīgs un nekas cits, izņemot šo spēku, nedarbojas. Tu sāc sajust, ka patiešām šis spēks pastāv, darbojas un vada visu, – tad tev ir pie Kā vērsties un ko jautāt.

Šim nolūkam tev nepieciešamas atklāšanas, ka darbojos nevis es, bet Viņš, ar labu vai ļaunu prātu, kur Viņš iedarbojas, ko dara, ko es vēlos, lai Viņš izdarītu. Taču Viņš tev nodara visu iespējamo ļaunumu, lai pievērstu uzmanību tam, kas tu esi, cik lielā mērā tu ne uz ko neesi spējīgs. Tieši tas pašlaik atklājas pasaulei mūsdienu krīzē.

Pēc tam, atrodoties šajā apziņā, tu sāc virzīties uz priekšu un izzināt, no kā patiesībā tu esi atkarīgs, līdz atklāsi Viņu – sākumā kā ļaunumu, jo tev vēl arvien ir slikti. Taču pēc tam tu pakāpeniski veicini savu garīgo izaugsmi, sāc pieņemties gudrībā un saprast, ka tas viss nāk par labu, un pat ja tu jūties slikti, tu saproti, ka Viņš uz tevi iedarbojas, lai kā audzinātājs novestu pie labestības. Un kaut gan pasaulīgajās sajutās tev nešķiet, ka tas ir labi, taču tu sāc uztvert Viņa īpašības, saprast un apzināties Viņa darbības kā labas.

Tu identificē sevi ar Viņu par spīti tam, ka jūties slikti. Tas dod tev jaunu saprātu un jūtas – garīgās pasaulīgo vietā. Lai arī ķermenis izjūt ciešanas, taču tu vēlies saplūst ar šo radīšanas plānu, ar šo mērķi – vairāk kā ar savu ķermeni. Tad tu lūdz pacelt tevi augšup, tu veic tādas darbības, lai šis Augstākais tev iedotu jaunas vērtības un tu savā prātā un jūtās būtu vairāk saliedēts ar Viņu, ar Viņa plānu, ar visu, ko Viņš vēlas, tā vietā, lai atrastos savā vēlmē baudīt. Cik lielā pakāpē tu to lūdz, tik lielā mērā atdeves un mīlestības vērtība kļūst augstāka par saņemšanu un atdalīšanos no citiem. Tādā veidā tu virzies arvien tālāk uz priekšu.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 01.08.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: