Runāsim tikai par labām lietām!

Jautājums: Kam jāparūpējas par to, lai sievai būtu pozitīvs imidžs par to organizāciju, kurā vīrs pavada lielāko sava laika daļu, saņemot iztegrālo izglītību un audzināšanu, ja viņš atnāk un stāsta pamatā negatīvas lietas?

Atbilde: Kāpēc negatīvas?! Jūs ņemat piemēru no vienas sistēmas un pārceļat to uz pilnīgi citu. Es to absolūti neredzu.

Ja atnāku mājās pēc apsriešanas pie apaļiem galdiem, kur vairākums cilvēku sajuta, kas ir integrālā savstarpējā saikne un kādu pozitīvu iedarbību tā nesa visiem, tad atnāku ar pozitīvām emocijām, ar pozitīviem jaunumiem. Pie tam tur bija pazīstami, ietekmīgi cilvēki, un mēs kopā pieņēmām lēmumus par integrālās izglītības, audzināšanas ieviešanu citās vietās. Kāpēc tad es nākšu sūdzēties? Nav taču par ko!

Protams, es saprotu tos cilvēkus, kuri pretojas! Es saprotu, ka cilvēks nevar uzreiz uztvert šo metodiku – nepieciešams vēl priekšdarbs.

Jautājums: Vai vīrietim ir jārūpējas par to, lai nestu mājās pozitīvu informāciju par to, ar ko viņš nodarbojas?

Atbilde: Tas ir viņa pienākums! Gan sievai, gan vīram un bērniem.

Mums ar sievu pastāv vienošanās: ja vakar mums bija kādas nesaskaņas, mēs tās nepārnesam uz šodienu – sākam no tīras lapas, vakardienas nav. Protams, mēs neslimojam ar atmiņas zudumu, taču mēs vairs par to nerunājam, mēs virzāmies uz priekšu, jo tādā veidā tu vienalga neko neatrisināsi. Sāc jaunu dienu no laba garastāvokļa, ar labiem jaunumiem. Tikai ar labiem! Pie tā ir ļoti ilgi jāpierod.

Es atceros, kā ilgstošu laiku dzirdēju no sievas kritiku attiecībā uz kaimiņienēm, bērnudārziem, kurus apmeklēja dēls un meitas utt. Es sacīju, ka nevēlos klausīties neko negatīvu, jo mēs ar to neko neatrisināsim. Kādēļ! Tas tikai bojā iespaidu vienam par otru. Mēs satiekamies, tu man stāsti par bērniem (šodien jau par mazbērniem) – ļoti labi, esmu gatavs dzirdēt tikai labu. Ja nē, nedod dievs, rodas kādas problēmas, slimība – jā, taču vienkārši negatīvus iespaidus – tie neko nedod.

Jautājums: Taču, ja viņu kāds ir aizvainojis, kam lai viņa „izkrata sirdi”?

Atbilde: Tad tas ir jālabo! Ja tas pakļaujas labošanai – jā. Taču, ja tas ir vienkārši viņas iespaids par to, ka viņa kaut kur redzējusi ko negatīvu – nevajag! Tas, ka cilvēks redz ko negatīvu, viņš redz ar savu personīgo sagrozīto uztveri.

No sarunas par integrālo audzināšanu, 28.05.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: