Baušļi – vienotības pakāpes

Jautājums: Ko nozīmē grāmatās norādītā prasība pieradināt sevi pildīt Toru un baušļus, kuri gala rezultātā palīdzēs mums iemantot otru dabu – mīlestību pret tuvāko?

Atbilde: Par baušļiem tiek dēvētas labošanās darbības, kuras es vēlos atveidot. Sākumā man jāatklāj sevī, ko man nepieciešams izlabot, kā sacīts: „Nav iespējams izpildīt bausli, ja iepriekš to neesi pārkāpis”. Proti, vispirms mēs atklājam sevī trūkumu, ļauno sākotni un tad redzam, kas mums ir jāizlabo.

Vēlmes baudīt izlabošana uz atdevi tiek dēvēta par baušļa izpildīšanu, jo tā ir novēlējis Radītājs. Realizēt to iespējams tikai uz gaismas, spēka, kas dēvēts par Toru, rēķina.

Tas ir, man doti visi nosacījumi, lai atklātu savu egoistisko sākotni, strādājot attiecībā pret biedriem un noskaidrojot savu attieksmi pret viņiem. Un kad es atklāju savu ego, tad saprotu, ka tam nepieciešams laboties, jo tas ir īsts ļaunums, par cik atdala mani no augstākā spēka, no Radītāja.

Tad es izmantoju grupas spēku. Ja mums ir vēlme savienoties, lai saņemtu labošanās spēku (Toru), tad mēs saņemam to no augšienes. Tas mūs savieno, un mūsu vienotības pakāpes tiek dēvētas par izpildītajiem baušļiem. Tas ir, ar šādām secīgām porcijām es izpildu Radītāja novēlējumu, Viņa vēlmi attiecībā pret mani un gala rezultātā nonāku pie tā, ka mana vēlme baudīt kļūst atdodoša un saskaņā ar īpašību līdzību tajā atklājas atdeves spēks, Radītājs.

Tas viss realizējas tieši uz vietas, tur kur es atrodos, uz šīs zemes, nevis kaut kur debesīs kā mums šķiet.

No nodarbības pēc raksta „Toras Dāvāšana”, 01.07.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: