„Vēloties tikai žēlastību”

Jautājums: Vai mēs saņemam kādu baudu pakāpē atdeve atdeves dēļ, „hefec hesed”, jo mēs taču neizmantojam tajā savu vēlmi?

Atbilde: Tīrā Bina, „hefec hesed” nenozīmē mūķenes dzīvi klosterī. Šeit svarīgi kā dēļ es atrodos šajā „hefec hesed” stāvoklī, tas ir, „vēlos žēlastību”, tikai atdevi. Cilvēks saņem baudu no tā, ka viņa piepildījums nāk no Radītāja.

Mums šķiet, ka „Hefec hesed” stāvoklī kas pietrūkst, jo ja tu nesaņem, tad ko tu vari dot – neko? Taču tu dod saplūsmes sajūtu, tu saki, ka vēlies piestiprināties Radītājam visā, kas tikai iespējams.

Tas nav vientuļnieks, kurš dzīvo mežā, kuru nekas neuztrauc, jo vēlmes nav attīstītas un viņam pietiek ar vienkāršu eksistenci kā dzīvniekam. Ir arī klaidoņi, kuri dzīvo uz ielas un nevēlas citu dzīvi. Ja tādam trūkumcietējam piedāvāt izveidot no viņa lielu un veiksmīgu biznesmeni, viņš atteiksies. Viņš jautās: „Kam man tas vajadzīgs?” Tu sacīsi: „Tu nopelnīsi daudz naudas un pēc tam varēsi atpūsties un neko nedarīt!” Un viņš atbildēs: „Es arī tagad atpūšos”.

Viņš nesaprot starpību starp „hefec hesed”, kuram nekā nav un kurš dzīvo uz ielas un to, kurš vēlas tikai atdevi jau pēc tā, kad visu saņēmis. Taču šeit ir visa atšķirība, kuru cilvēki nespēj uztvert.

„Hefec hesed” garīgajā darbā tas ir cilvēks, kurš pacēlās virs savām ļoti lielajām vēlmēm, nevis tādām mazām kā ielas klaidonim. Pāri visām šīm milzīgajām vēlmēm viņam ir spēks, kas ļauj viņam palikt saplūsmē ar Radītāju tādā formā, kas dēvēta par „mazo stāvokli” (katnut). Tad viņš kā mazs bērns, kas piestiprinājies tēvam, Radītājam. Un visas pārējās vēlmes viņš atceļ.

Tas tiek dēvēts „vēlēties tikai žēlastību”. Cilvēks nonāk pie šīs pakāpes ar milzīgām, cietsirdīgām vēlmēm, taču gatavs tās atcelt un atteikties no tām, lai piestiprinātos Radītājam. Tā ir viņa vienīgā iespēja atrasties atdevē un saplūsmē ar Radītāju.

Viņš ir gatavs uz visu, taču viņam nav ko atdot. Viņš lūdz Radītāju: „Dod man kādu iespēju atrasties Tev līdzās! Vienkārši piestiprināties kādam punktam, lai es no Tevis neatdalītos”. Viņam patreiz nav iespējas paust savu uzticību kādā citā būtiskā veidā.

No nodarbības pēc „Desmit Sfirotu Mācības”, 12.07.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed