Jauna gaisma Radījuma spogulī

Jautājums: Ko nozīmē atgriezeniskā gaisma? Kā gaisma var nākt no lejas augšup?

„Desmit Sfirotu Mācība”, 2.d. „Iekšējais vērojums”, 19. p.: Pateicoties tam, ka stadijā dalet notika sastapšanās un saskaršanās, dzima un nāca jauna gaisma, līdzīga saules gaismai, kas sastopas ar spoguļa virsmu. Par cik saules stariem neizdodas iziet cauri spogulim dēļ krāsas, kas atrodas spoguļa otrajā pusē, saules stari atgriežas atpakaļ un rada saules vizuļus.

Tāpat arī šeit: tā iemesla dēļ, ka augstākā gaisma sastapa dalet stadijā samazinājuma spēku, kas dēvēts par ekrānu, tā tika atstarota ar šo ekrānu un atgriezta atpakaļ pie savām saknēm. Taču šeit nenotiek apslēptība vai izzušana, gluži otrādi, augstākās gaismas atspulgs no dalet stadijas uz augšieni rada jaunu, īpašu gaismu, kura paceļas pie augstākās gaismas, ietērpjas tajā un notur to sevī, un tādējādi tiek uzskatīta par jaunu tilpni augstākās gaismas saņemšanai.

Atgriezeniskā (atstarotā) gaisma – mana vēlme atbildēt tam, kurš mani veido. It kā būtu plastilīna lelle, kura piepeši sāk sajust, ka kāds to veido. Turklāt šis lelles veidotājs deva tai tādas sajūtas, ka tā var sajust viņu: viņa labās rokas, kuras to veido. Un no sajūtām, kuras lelle tagad pārdzīvo sevī, tā vēlas atbildēt viņam ar pateicību – caur viņa pirkstu pieskārienu, caur viņa maigo attieksmi. Šī gaišā pateicība arī ir atgriezeniskā gaisma.

No nodarbības pēc „Priekšvārda Zoar Grāmatai”, 17.06.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa:

Nākamā ziņa: