Pamosties pilnības pasaulē

Zoar Grāmata, nodaļa „Bereishit–2”, 101. p.: Kad viņi visi savienojās kopā kā viens veselums trešajā pilī, lūgšanas vēlme tiek raidīta, lai izdaiļotos ceturtajā pilī un tad viņi visi kļūst kā viens veselums, kā vienota vēlme un vienota saikne. Un šis ir padevības stāvoklis sava Kunga vēlmes izpildīšanas vārdā.

Mums jācenšas redzēt visu radību tādu, kāda tā eksistē pirmajā un trešajā stāvoklī. Otrais stāvoklis, kuru sajūtam pašreiz, ir tikai iztēles rotaļa, kā sacīts: „Bijām kā sapnī”.

Mums jāpaceļas virs šī sapņa, jāpamostas no tā. Cik lielā mērā mēs tiecamies atrasties modrā, patiesā stāvoklī, tik lielā mērā mēs piesaistām gaismas, paātrinot laiku (Ahišena), lai tās iedarbotos uz mums.

Tāpēc, iespējams, vieglāk ir neiedziļināties iekšējo noskaidrojumu stāvokļos, vēloties atklāt, cik lielā mērā mēs atrodamies naidā, tā vietā, lai tiektos uz mīlestību. Iespējams, tas cilvēkam vēl ir sarežģīti. Labāk tiekties uz patieso stāvokli, jo gala rezultātā mēs atrodamies Bezgalības pasaulē, saplūsmē, pilnībā, vienotībā. Turpretī pašlaik mēs sajūtam zināmu aptumšotību, kas dota mums ar nolūku, jo tikai ar mūsu pūlēm sajust pilnību, saplūsmi, vienotību, mēs atklājam īsto stāvokli, atmostamies no bezapziņas stāvokļa. Tādējādi cilvēkam, kurš vēlas pamosties no miega, nākt pie apziņas, jāpieliek vismaz kaut kādas pūles. Neskatoties uz to, ka mūs atmodina no ārienes, tomēr mums arī jāpacenšas to izdarīt no iekšienes.

No nodarbības pēc Zoar Grāmatas, 28.05.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed

Iepriekšējā ziņa: