Gaisma, kas ietērpta vienkāršākos vārdos

Jautājums: Kā ietērpt kabalistiskos principus parastos, vienkāršos vārdos, kurus ikviens varētu pieņemt un piekrist?

Atbilde: Cilvēkam, kurš studē kabalas zinātni, saprotams, ka savienojums ir nepieciešams. Notikusi vēlmju sašķelšanās, un ja mēs pūlamies tagad tās salīmēt kopā no jauna, tad pievelkam sev labojošo gaismu A”B–SA”G – gaismu, kas atgriež pie avota, kurš mūs savieno. Šajā atjaunotajā un izlabotajā tilpnē izpaužas augstākā gaisma, Radītājs.

Man viss šis process ir saprotams. Mēs cenšamies savienoties – nespējam un tad lūdzam apkārtējās gaismas palīdzību, kura savieno mūs un piepilda, pārvēršoties no apkārtējās gaismas iekšējā.

Rodas jautājums – kā šo visu paskaidrot jebkuram cilvēkam tā, lai viņš to saprastu? Un es saku, ka mums jāapvienojas pāri visiem strīdiem.

Nekad visas mūsu vēstures gaitā mēs tik pareizi neesam darbojušies. Taču, ja mēs savienojamies, tad kļūstam gluži kā viena ģimene, kurā visi viens otru mīl, rēķinās ar citu interesēm.

Tagad no šī sasniegtā savienojuma mēs raugāmies uz visiem un redzam, ka ir tādi slāņi, tādas mūsu sabiedrības daļas, kuras prasa paaugstinātu uzmanību: padzīvojuši cilvēki, bērni, jaunie pāri, mātes vientuļnieces, sabiedrības nabadzīgie slāņi, kuri dzīvo vienkārši trūkumā un ir arī bagātie. Tikai pateicoties savienojumam, mēs uzzināsim, kā visu sadalīt pēc taisnīguma principa.

Patreiz pie šī apaļā galda atrodas visas tautas pārstāvji un palūkosimies, kā, pirmām kārtām, mēs spēsim sasniegt vienotību. Pēc tam mēs jau kaut kādā veidā sadalīsim mūsu kopējo pīrāgu. Ja mēs to izdarīsim, izejot no mūsu savienojuma un mīlestības, tad nebūs pretenziju. Sabiedrība būs saliedēta, apvienota, noskaņota labsirdīgi un optimistiski, apmierināta un mierīga.

To visu var paskaidrot bez atgādinājuma par gaismu, kas atgriež pie avota. Kaut gan, protams, visas šīs labās pārmaiņas veiks gaisma, taču cilvēkiem nav obligāti par to jāzina. Gaisma atnāks caur tiem kabalistiem, kuri atradīsies starp viņiem.

No semināra Toronto, 20.06.2012.

Avots krievu valodā

Diskusijas | Share Feedback | Ask a question




"Kabala un dzīves jēga" Komentāri RSS Feed